Éjfélkor elhallgatott a Klubrádió a 92.9-en
Mostantól csak interneten szól az adás
Éjfélkor elhallgatott a Klubrádió a 92.9-en

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 15.
Vasárnap éjfélkor lekapcsolták a frekvenciáról a Klubrádiót, miután a Médiatanács korábbi jogsértésekre hivatkozva nem hosszabbította meg a médiaszolgáltató jogosultságát a 92.9-en. A frekvencia hónapokig üresen állhat majd, a rádió hétfő reggeltől az interneten szól csak. 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa arra hivatkozva nem hosszabbította meg a Klubrádió jogosultságát, hogy az "ismételt jogsértéseket követett el" többek között az adatszolgáltatási kötelezettségét illetően. A rádió igazságtalannak és aránytalannak érzi a hatóság döntését és fellépését. 

A Klubrádió mostantól interneten szól csak, az analóg adás megszűnését több ellenzéki politikus is szolidaritással fogadta. Karácsony Gergely főpolgármester például arról beszélt, hogy minden nemzetközi és belföldi erejüket bevetik, hogy a rádió visszakapja a frekvenciát. "Mindent megadnék azért, hogy a Klubrádió ne csak budapesti frekvenciát kapjon, hanem az egész országban hallgatható legyen" - fogalmazott a rádió egy korábbi műsorában. 

A rádió ügye nemzetközileg is nagy port kavart: a washingtoni külügyi tárca szóvivője a magyar sajtószabadság visszaszorulásáról beszélt, a nemzetközi sajtóban a Financial Times és a BBC is a magyar médiára mért csapásról írt. Az Európai Bizottság főigazgatója Magyarország brüsszeli nagykövetéhez intézett levelében járt közben a rádióért. 

A Médiatanács kommunikációja szerint nem történt hátrányos megkülönböztetés, nekik a médiatörvény alapján kell eljárniuk, mindenkit egyforma mércével mérnek. Karas Monika, a testület elnöke az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, az ő felügyelete alatt már 12 rádiónál volt szükséges a jogosultság meghosszabbításának a megtagadása.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!