Elvesztette frekvenciáját a Klubrádió
A Médiatanács szerint törvénysértések sorozata történt, a rádió határozottan tagad
Elvesztette frekvenciáját a Klubrádió

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 09. 11.
Újra pályázható lesz a Budapest 92.9 MHz frekvencia, mert a médiatanács ismételt jogsértések miatt nem újította meg a Klubrádió jogosultságát - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság  Kommunikációs Igazgatósága pénteken. A közlemény szerint a Klubrádió hétéves működése alatt többször - köztük egyszer ismételten - megsértette a médiatörvény rendelkezéseit, amelyek miatt a médiatanács különböző jogkövetkezményeket alkalmazott.

A médiatörvény szerint a médiaszolgáltatási jogosultság megújítását kizáró ok, ha a médiaszolgáltató a működése során a médiatörvény rendelkezéseit ismételten vagy súlyosan megszegi.

A rádió 2021. február 14-én szünteti be a sugárzást.

Az ismételt jogsértéssel érintett határozatokat a Klubrádió tudomásul vette, bíróságon nem kezdeményezett jogorvoslatot, a bírságok összegét befizette - írták.

A grémium szerint a budapesti 92.9 MHz frekvencián folyamatosan közösségi rádiónak kell működnie, ezért a tanács megkezdte a frekvencia hasznosítására irányuló pályázati eljárás előkészítését. Az ismételt törvénysértés ellenére a jogosultsággal jelenleg is rendelkező

Klubrádió szolgáltatója is benyújthat pályázati ajánlatot.

Hozzátették: a médiatanács elfogadta a Győr 96.4 MHz körzeti rádiós frekvenciapályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű használatra, és hozzájárult ahhoz, hogy a Karc FM Média Kft. a Sopron 98.4 MHz frekvencián két hónapos haladékkal, legkésőbb december 8-án megkezdje közösségi adását.

"Elolvastuk a Médiatanács közleményét, de az abban leírt hivatkozás a Klubrádió sorozatos törvényszegéseiről egyszerűen nem állja meg a helyét. Ha lett volna számottevő szabálytalanságunk, akkor számottevő büntetést szabtak volna ki ránk, ilyen azonban sohasem történt"

 

- reagált Arató András, a Klubrádió elnöke a 444.hu-nak, hozzátéve, jelenleg a jogi lehetőségeiket vizsgálják.

(MTI/444/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!