Döntött a bíróság: vasárnaptól elveszíti a frekvenciáját a Klubrádió
A Klubrádió online tervezi folytatni a műsorszolgáltatást
Döntött a bíróság: vasárnaptól elveszíti a frekvenciáját a Klubrádió

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 02. 09.
Elutasította a bíróság a Klubrádiónak Médiatanáccsal (NMHH) szembeni keresetét. A bíróság így jogszerűnek találta a rádió frekvenciahasználati engedélye meghosszabbításának megtagadását – közölte a hírt a Klubrádió. Az elsőfokú döntés ellen a Klubrádió még a Kúrián fellebbezhet.

A Klubrádió keresetét a Fővárosi Törvényszék elutasította, egyben a Klubrádiót kötelezte 200 ezer forint perköltség és 38 ezer forint illeték megfizetésére. A Klubrádiónak az FM 92,9 MHz frekvencián február 14-én, 23:59-kor be kell fejeznie a műsorsugárzást – számolt be a Media1.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, ezért azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

Arató András, a Klubrádió igazgatósági elnöke folyosói sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, hogy ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet. A Klubrádió jogorvoslatra készül az ítélet ellen, tette hozzá. Azt mondta, nem váratlan, de szomorú és antidemokratikus az ítélet, mivel a bíróság nem vette figyelembe érveiket.  Arra kérte a hallgatókat, maradjanak a Klubrádióval az interneten és támogassák fennmaradását.

Arató András azt is mondta, az ítélet valójában azt mutatja, milyen állapotban is van Magyarországon jelenleg a jogállam, hiszen egy rádiót mondvacsinált indokokkal el lehet hallgattatni.

(Hetek/Media1)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!