"Brüsszel olyan kormányt akar, amelyik csak annyit mond, jawohl" – Orbán szerint nem egy délutáni kiruccanás lesz a választás
A miniszterelnök leszögezte, fontos, hogy a gyermekeink magyarok legyenek, és vigyék tovább a kultúránkat
"Brüsszel olyan kormányt akar, amelyik csak annyit mond, jawohl" – Orbán szerint nem egy délutáni kiruccanás lesz a választás

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2021. 12. 03.
A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A kormányfő azt várja ettől, hogy "a harmadik oltást felvevők száma rakétasebességgel lő majd ki".

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta: az elmúlt két hétben (csütörtökig estig) 1 millió oltást adtak be. Ebből 800 ezer harmadik és 115 ezer volt az első oltás – tájékoztatott.

oltási akciónap lesz Minden településen

Az emberek biztonsága jelentősen nőtt az országban. 2 millió 600 ezer ember vette fel a harmadik oltást, ez 27 százalékos arány – ismertette a kormányfő. Hozzátette: az uniós átlag 10 százalék körül van. A harmadik oltással a védettségi szint 90 százalékosra emelhető – húzta alá a kormányfő.

Orbán Viktor arról is tájékoztatott, hogy újabb oltási akciók indulnak majd a jövőben. Kérdésre válaszolva elmondta: eddig fantasztikusan kűzdött mindenki.

A magyar egészségügyi kapacitás jól állja a sarat. Ausztriában jóval kisebb a kórházi ellátási kapacitás, ezért kellett lépniük”.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kormány mindenkit személyesen is meg fog keresni, mint fogalmazott, sokan úgy gondolják, hogy a két oltás egy életre szól, őket is arra kérik, hogy vegyék fel az emlékeztető oltást. Minden településen oltási akciónap lesz – tette hozzá a kormányfő.

Az új omikron variánssal kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott, hogy egyelőre még bizonytalan minden, és a tudósok közt nincs még konszenzus például arról, hogy mennyire fertőz, milyen konkrét tünetei vannak, de ennek ellenére jobb az óvatosság.

"fontos, hogy a gyermekeink magyarok legyenek"

Orbán Viktor a gyermekvédelmi törvényről szólva kérdésre válaszolva elmondta: a saját gyerekeink nevelése ügyében megvan a véleményünk és ebbe sem az Európai Bizottság, sem a velencei bizottság nem szólhat bele. Mint fogalmazott: 

„fontos, hogy a gyermekeink magyarok legyenek, és vigyék tovább a kultúránkat. Ezt a pozíciót fogjuk védeni” 

– mondta a kormányfő. Hozzátette: és ha így gondolkodunk, akkor meg kell védeni ezt az álláspontot. Mint fogalmazott: Nyugaton van egy hullám, ami nem tartja tiszteletben a szülők azon jogát, hogy a szexuális nevelés csak a szülő dolga. 

A kormányfő szerint a szülők joga minden mást megelőz ebben a kérdésben.

A jelenlegi kormány nem akarja beengedni az LMBTQ-aktivistákat az iskolába, nem vehető rá a gyermekvédelmi törvény hatályon kívül helyezésére, ellenzi a bevándorlást, nem engedi el az energiaárakat, márpedig Brüsszel

„olyan kormányt akar Magyarországon, amelyik csak annyit mond Brüsszelnek, hogy jawohl.”

Ki fogunk állni a gyermekeink védelmében, mert óriási nyomás alatt vagyunk” – tette hozzá. Mint fogalmazott: a kormány egyedül nem tudja megvédeni a magyarok érdekét, és ezért van szükség a népszavazásra. Hasonló történt 2016-ban is – emlékeztetett Orbán Viktor. Magyarország egy népszavazással megvédte magát, és most ugyanezt kell tenni.

„A helyzet az, hogy valóban zsarolnak minket, de ami jár az jár” – tette hozzá. „A gazdaságunk az egységes európai piac része, a pénz nekünk jár, és ezt a helyzetet nem lehet hosszútávon fenntartani” – húzta alá a kormányfő. „Ez egy idegjáték is” – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy ha nem lenne fontos ez az ügy, akkor az unió nem akarná, hogy vonjuk vissza a gyermekvédelmi törvényt. Mint fogalmazott: igenis fontos ez az ügy Brüsszel számára, mert elvárják azt, hogy az LMBTQ-aktivistákat engedjük be az iskolákba, óvodákba. Ha nem lenne fontos ez az ügy, akkor Brüsszel nem csinálna balhét. 

"Egy választás nem egy délutáni kiruccanás, hanem egy komoly dolog, és arról szól, milyen lesz a jövőnk. Brüsszel azt szeretné, hogy a bevándorlás, az energia-áremelés, és a gyermeknevelési kérdésekben engedjen a kormány, de most ez nem történik meg, ezért akarnak változást”

– húzta alá a kormányfő.

(hetek/MTI)

Előfizetői nyereményakció
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!