Annyi gyerek kapott el légúti betegséget Kínában, hogy túlterhelődtek a gyermekklinikák
Az influenzaszerű megbetegedések aránya több mint kétszeresére nőtt az elmúlt évekhez képest
Annyi gyerek kapott el légúti betegséget Kínában, hogy túlterhelődtek a gyermekklinikák

Illusztráció (Forrás: Shutterstock/Juliaxue)

2023. 11. 30.
Kínában ugrásszerű növekedésnek indult a légzőszervi megbetegedések száma, különösen a gyermekek körében. A jelentések szerint teljesen elárasztották a városi kórházak gyermekosztályait a fiatal betegek, miközben a hatóságok nyugalomra intettek.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

A jelenséget a kínai állami illetékesek a koronavírus miatti zárlat utáni betegséghullámnak tulajdonították. Az állami és a kínai médiabeszámolók szerint sok kórházi osztály teljesen megtelt.

A Guardian azt írja a Global Times nyomán, hogy kedden arról számoltak be, hogy péládul a pekingi gyermekkórházban naponta akár 9378 beteget is fogadnak, és az elmúlt két hónapban teljes kapacitással működött az intézmény. Hozzátszik, hogy több kórház járóbeteg- és gyermekklinikái, valamint légzőszervi osztályai legalább hét napra be voltak táblázva, és szabad időpont nem volt.

Az interneten és az állami médiában közzétett fotókon és videókon zsúfolt várótermek voltak láthatók, egy hebeji kórházban pedig a folyosókon ágyak sorakoztak a kapacitáshiány miatt.

Múlt héten az Egészségügyi Világszervezet azt közölte, hogy figyeli a "nem diagnosztizált tüdőgyulladások növekedését a pekingi, liaoningi és más kínai gyermekkórházakban". A rendelkezésre álló adatok szerint az influenzaszerű megbetegedések aránya több mint kétszeresére nőtt az elmúlt évekhez képest.

A hatóságok nyugalomra intették a társadalmat, és az esetszámok növekedését annak tulajdonították, hogy a Covid-világjárvány óta most vette kezdetét az első influenzaszezon.

(Guardian / Hetek)

Előfizetés

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!