hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit hozhat a jövő Erzsébet rekorduralkodása után?
Isten, óvd a királyságot!
Mit hozhat a jövő Erzsébet rekorduralkodása után?

Fotó: AP / Sang Tan

2022. 05. 19.
Platinajubileumot ünnepel az idén Nagy-Britannia: 1952. február 6-án lépett trónra II. Erzsébet. Óhatatlanul eszünkbe jut azonban, hogy ez a hosszú korszak hamarosan lezárul. Vajon képesek lesznek-e az utódok megőrizni a monarchia népszerűségét?

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az idén uralkodásának 70 éves jubileumát ünneplő II. Erzsébet már nem tudott beszédet mondani a brit parlament előtt, ami része szokott lenni a testület éves ülésszakát megnyitó ceremóniasorozatnak. A 95 éves királynő orvosai javaslatára fiának, Károlynak engedte át a feladatot. A walesi herceg anyja haláláig régensként vezeti a monarchiát, amennyiben az utódlási törvény értelmében megkapja erre a jogszerű felhatalmazást. Egyelőre a királynő még nem vonult vissza hivatalosan, de a jelek arra mutatnak, hogy az egészségi állapota miatt erre lehet, hogy már az idén sor kerül.

Generációs különbségek

A királynő egyébként az első uralkodó a brit történelemben, akinek az uralkodása ilyen hosszúra nyúlik, és ezt még azok az „alattvalók” is hatalmas eredménynek tartják, akik a monarchiát egyébként nem támogatják. Erzsébet személy szerint nagy népszerűségnek örvend, és valóban nem kis „teljesítmény”, hogy már a harmadik olyan generáció is lassan családalapítási korba ér, akik mind elmondhatják, hogy az életük során ő ült Nagy-Britannia trónján.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!