hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Családbarát munkahelyek: ez lenne az egyik kulcs a több gyerekhez?
Mentális védelmet jelent a munka-család egyensúlya
Családbarát munkahelyek: ez lenne az egyik kulcs a több gyerekhez?

Azokban az európai országokban születik több gyermek, ahol magas a női foglalkoztatottság és arányos a családi munkamegosztás.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2023. 11. 29.
„Tíz éve még nehezen találtunk itthon jelölteket, míg ma már több száz családbarát címet elnyert vállalatunk van. A piac időközben sokat változott, ma egy cég versenyképessége is múlik azon, hogy mennyire segíti elő a munka és magánélet egyensúlyát” – mondja Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

A 2009-ben létrehívott Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja annak elősegítése volt, hogy a tervezett gyermekek minél nagyobb számban megszülessenek. Máig jelentős különbség van Magyarországon a tervezett és a ténylegesen megszülető gyerekek száma között: a 35 év alattiak átlagosan 1,9 gyermeket szeretnének, míg a termékenységi arányszám 1,5. A két szám közti különbség nagyságrendileg évi minimum 25 ezerrel kevesebb születést jelent.

 „Az kezdettől fogva látható volt, hogy a munkáltatóknak – konkrétan a munka és a magánélet összeegyeztethetőségének – óriási szerepe van abban, hogy a fiatalok mennyire bizakodók, mennyire mernek családot alapítani, vagy a gyerekesek mennyire mernek újabb gyerekeket vállalni. Ezért kezdettől kerestük a lehetőségét annak, hogy a vállalatokkal kapcsolatba kerüljünk, így jött létre 2012-ben a Balansz Program, melynek keretében évente pályázhatnak családbarát címre a Magyarországon működő vállalatok” – mondta el a Heteknek Ujvári Enikő programvezető, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!