hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lesz-e szebb jövő?
Folyamatos belharcok a Jobbikban
Lesz-e szebb jövő?

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

2022. 06. 16.
Az elmúlt másfél hét Jakab Péter lemondásától hangos. A Jobbik az idei parlamenti választásokon egyetlen egyéni körzetet sem nyert. Tavaly ősszel hírbe hozták kabinetfőnökével, Molnár Enikővel, különböző lakásvásárlási ügyektől dübörgött a sajtó. Ezek az események azonban még nem voltak elegendők a lemondáshoz. Mi késztette végül mégis erre a lépésre Jakab Pétert? Mi zajlik a Jobbikban?

Még Jakab Péter előtt lemondott Molnár Enikő, miután június 8-án megfosztották privilegizált helyzetétől, az elnökségi üléseken való részvételtől is. A Magyar Nemzet forrásai szerint a 2020-ban elfogadott működési szabályzat jelentős jogköröket biztosított Molnár Enikő kabinetfőnöknek. Volt jobbikosok állítása szerint 2020-tól gyakorlatilag Molnár Enikő vezette a pártot.

Sneider Tamás volt alelnök – aki tavaly kilépett a Jobbikból – ezt szintén megerősítette a Heteknek: „A probléma alapja, hogy Jakab Péter nem állt a Jobbik mögött, mint valós elnök. Molnár Enikő volt a valódi vezető. Viszont neki nincsenek hivatalos jogkörei. Ezt az ellenségei kihasználták. Az ellentét elkezdett érlelődni, amikor megszületett az új elnökség. Potocskáné Kőrösi Anita maga köré gyűjtötte az embereket, járta az országot. Addig azok, akik más véleményen voltak, egyedül érezték magukat.”

Jakab Péter és Molnár Enikő pozíciója már akkor erősen megrendülhetett, amikor nagy botrány lett egy Jobbik-bulin történt feltételezett erőszakolási kísérletből (a vád szerint Szilágyi György jobbikos képviselő élettársát érte abúzus). Sokan vádolták Jakabékat az ügy eltussolá­sával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!