hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019. 01.11.(XXIII/2) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Indul a verseny

Amerika legközelebb 2020. november 3-án választ elnököt, de a kampány máris elkezdődött. Bár két év alatt sok minden történhet, az nagyjából körvonalazható, hogy jelenlegi állás szerint kik lennének versenyben, és kik lennének a legesélyesebbek.

Emberrabló rezsim

Az 1970-es évek végétől titokzatos eltűnések szakítottak szét japán tengerparti kisvárosokban élő családokat. Csak évtizedekkel később kezdett kirajzolódni, hogy az esetek összefüggenek, de a szálak nem holmi bűnszervezethez, hanem Észak-Koreába vezettek.

Az utolsó védőbástya

„Az iszlám nem azért jött Európába, hogy itt maradjon, hanem hogy győzzön” – írja Laila Mirzo a „Csak a rossz muszlim lehet jó muszlim” című könyvében. A Heteknek adott interjúban a keresztény írónő nemcsak arról mesélt, hogy milyen Ausztriában iszlámellenes aktivistaként élni, de bátran megosztja látását Európa jövőjével kapcsolatban, melyben Magyarországnak egy sajátos pozíciót tulajdonít. 

Belföld

Jéghegy csúcsa

A túlóratörvény fő oka a munkaerőhiány, aminek az egyik oka az alacsony bérek miatti tömeges elvándorlás. De miért alacsonyak a bérek, ha a gazdaság jól teljesít?

A tüntetések ideológiája

Hosszú idő után a túlóratörvénnyel szembeni tiltakozásokkal az ellenzéknek sikerült áttörni az ingerküszöböt, ebben komoly szerepet kapott a közösségi média. De vajon milyen ideológia áll a szervezkedések hátterében?

Bajban a legszegényebb családok

A fával fűtő nyolcszázezer háztartásból csak a fele kapta meg a megígért 12000 forintos támogatást. Az összegről történő lecsúszás sok családban okoz krízist, mert a tüzelő árak igencsak elszálltak az ősszel. Riasztó adat: tavaly több mint kétszázan fagytak meg saját otthonukban.

KÁVÉSZÜNET

Versek nélküli világ

A tanítónő nem lesz közönségsiker, sem fejezet a kihagyhatatlan filmek albumában. Ám mégis van benne pár tükörcserép, amibe nem árt belenéznünk, ha mostani világunk állapotáról és minőségéről gondolkodunk. Az pedig nem árt, főleg így év elején.

Instagram-hazugságokról őszintén

Nagymamája emlékének ajánlotta egy fiatal életmódblogger az év végén megjelent új könyvét – aki ha még élne, talán csak unokája révén ismerné ezt a foglalkozást. Az üzenet viszont nagyon is nekünk, az itt levőknek: tiniknek és éltesebbeknek szól. A nagyi anno tudta mindezt.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!