hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Instagram-hazugságokról őszintén
Üzenet a jövőbe

2019. 02. 11.
Nagymamája emlékének ajánlotta egy fiatal életmódblogger az év végén megjelent új könyvét – aki ha még élne, talán csak unokája révén ismerné ezt a foglalkozást. Az üzenet viszont nagyon is nekünk, az itt levőknek: tiniknek és éltesebbeknek szól. A nagyi anno tudta mindezt.

Mindig is vágyott egy könyvre, amely más oldalról közelíti meg a közösségi médiát – írja a szerző a Piszkos kis Instagram-hazugságok ajánlójában, könyve hátoldalán. Olyanra, ami szól a profilok mögötti érző emberekről, valóságról. Ezért döntött úgy, hogy elmeséli saját történetét: nehézségeit, sikereit, pánikbetegségét és az Instagramon „kreált” életét.

„2012-ben […] kezembe vettem életem első iPhone készülékét, az iPhone 4S-t. Aztán évekig használtam, és menthetetlenül hittem abban, hogy rajta az Instagram egy fantasztikus dolog...” – idézi fel középiskolás kori élményeit Perepelica Claudia. Négy évvel később betegsége kapcsán egy időre felfüggesztette fiókját, mára pedig jól van, élvezi az életet, és kiegyensúlyozottan használja a közösségi médiát.

Az út viszont nem volt könnyű. Luxuskörülményekkel párosuló viharos hétköznapoktól vezetett a hatévnyi szorongásig, amikor végül úgy döntött, egy időre kilép az online taposómalomból. „Hirtelen felfogtam – írja könyvében –, hogy amit ott művelek, az egy kicsit sem hiteles. Nem mertem felvállalni a hibáimat, nem mertem őszinte lenni. Inkább egy álarc mö­gé bújtam, és igyekeztem mindent széppé varázsolni, de a való élet kicsit sem volt szép. Volt, hogy az egész napom csak abból állt, hogy kisminkeltem magam és készítettem egy jó képet az Instagramra.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!