hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Instagram-hazugságokról őszintén
Üzenet a jövőbe

2019. 02. 11.
Nagymamája emlékének ajánlotta egy fiatal életmódblogger az év végén megjelent új könyvét – aki ha még élne, talán csak unokája révén ismerné ezt a foglalkozást. Az üzenet viszont nagyon is nekünk, az itt levőknek: tiniknek és éltesebbeknek szól. A nagyi anno tudta mindezt.

Mindig is vágyott egy könyvre, amely más oldalról közelíti meg a közösségi médiát – írja a szerző a Piszkos kis Instagram-hazugságok ajánlójában, könyve hátoldalán. Olyanra, ami szól a profilok mögötti érző emberekről, valóságról. Ezért döntött úgy, hogy elmeséli saját történetét: nehézségeit, sikereit, pánikbetegségét és az Instagramon „kreált” életét.

„2012-ben […] kezembe vettem életem első iPhone készülékét, az iPhone 4S-t. Aztán évekig használtam, és menthetetlenül hittem abban, hogy rajta az Instagram egy fantasztikus dolog...” – idézi fel középiskolás kori élményeit Perepelica Claudia. Négy évvel később betegsége kapcsán egy időre felfüggesztette fiókját, mára pedig jól van, élvezi az életet, és kiegyensúlyozottan használja a közösségi médiát.

Az út viszont nem volt könnyű. Luxuskörülményekkel párosuló viharos hétköznapoktól vezetett a hatévnyi szorongásig, amikor végül úgy döntött, egy időre kilép az online taposómalomból. „Hirtelen felfogtam – írja könyvében –, hogy amit ott művelek, az egy kicsit sem hiteles. Nem mertem felvállalni a hibáimat, nem mertem őszinte lenni. Inkább egy álarc mö­gé bújtam, és igyekeztem mindent széppé varázsolni, de a való élet kicsit sem volt szép. Volt, hogy az egész napom csak abból állt, hogy kisminkeltem magam és készítettem egy jó képet az Instagramra.”

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!