hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jéghegy csúcsa
Milyen érvek húzódnak a túlóratörvény mögött?

2019. 01. 10.
A túlóratörvény fő oka a munkaerőhiány, aminek az egyik oka az alacsony bérek miatti tömeges elvándorlás. De miért alacsonyak a bérek, ha a gazdaság jól teljesít?

A hétvégén is folytatódott a decemberben indult tüntetéssorozat, ám mint az várható volt, az újabb demonstráció már nem csak a túlóratörvény visszavonásáról, hanem számos újabb követelésről szólt, és mindemellett ismét napirendre került az ellenzéki pártok együttműködése. Az elégedetlenségi hullám kiváltó oka, a bírálói által rabszolgatörvényként emlegetett jogszabály ugyanakkor a magyar gazdaság és a társadalom oly sok ellentmondására és sokszor szinte megoldhatatlannak látszó problémájára irányítja rá a figyelmet, hogy érdemes vele nagyobb terjedelemben is foglalkozni. 

Érvek a túlóratörvény mellett

A vitatott törvény lényege, hogy 250-ről 400 órára nőtt az elrendelhető éves túlórakeret, a többletmunka kifizetésének határideje pedig 36 hónapra emelkedett az eddigi 12 hónapról. A törvény elviekben minden munkavállalót, vagyis több mint 4 millió embert érint.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!