hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az utolsó védőbástya
Interjú Laila Mirzo exmuszlim, keresztény aktivistával

2019. 01. 10.
„Az iszlám nem azért jött Európába, hogy itt maradjon, hanem hogy győzzön” – írja Laila Mirzo a „Csak a rossz muszlim lehet jó muszlim” című könyvében. A Heteknek adott interjúban a keresztény írónő nemcsak arról mesélt, hogy milyen Ausztriában iszlámellenes aktivistaként élni, de bátran megosztja látását Európa jövőjével kapcsolatban, melyben Magyarországnak egy sajátos pozíciót tulajdonít. 

- Mi késztette arra, hogy maga mögött hagyja az iszlám vallást?

2007-ben, miután a koraszülött fiam meghalt, megismerkedtem és barátságot kötöttem a falunkban élő pásztorral, aki akkoriban épp asszisztenst keresett maga mellé. A pozícióhoz nem volt szükség arra, hogy keresztény legyek, de én ezt követően szívemből megtértem.

- Elég szokatlan a mai vallási és politikai tendenciát nézve ez a nagy fordulat. Érte a megtérését követően bármilyen hátrány, attrocitás?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!