hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.09.06.(XXIII/36) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Dorian vs. Donald

Miután az eddig feljegyzett második legerősebb atlanti vihar végigsöpört a Bahamákon, s most Amerika délkeleti partjait nyaldossa, rengeteg kritika éri az elnököt. Milyen ára lehet annak, ha a kormányzat nem megfelelően kezel egy szükségállapotot?

Belföld

Tájkép csata előtt

Nagyon másképp látják a fővárosi esélyeket a Fideszben és az ellenzékben másfél hónappal az önkormányzati választás előtt. Az ellenzék a legtöbb kerületet nyerhetőnek tartja, ám a Fidesz egészen meglepő helyeken is magabiztos győzelemre számít.

Állatemancipáció

„Le kellene az ilyet lőni”, „Megérdemelné, hogy megkínozzák” – ilyen és ehhez hasonló kommentek olvashatóak a kutyáját brutálisan bántalmazó balotaszállási nő esetében. Az ügy kapcsán országos tüntetést is szerveznek szombaton, ahol az állati jogok elismerését is követelik. Ősszel jön az állatemancipáció?

Hit és értékek

A nagy Netflix-hazugság

Nagy leleplezésként harangozta be a Netflix a „The Family” (A Család) című új dokumentumsorozatát, ami bemutatja az amerikai politikát állítólag évtizedek óta irányító titokzatos fundamentalista keresztény szervezetet, amely most Trump elnökben találta meg az ideális jelöltjét. A Hetek megkereste az amerikai elnök evangéliumi tanácsadó testületének több tagját, akik „rossz viccnek” és „félrevezető hamisításnak” nevezték a Netflix „dokusorozatát”.

HÁTTÉR

Kádár lelkiismerete

Időről időre felmerül az a feltételezés, mely szerint Kádár János a halálos ágyán megbánta tetteit egy papnak. A gyónás tényét Németh Miklós megerősítette, azt viszont senki nem tudja, hogy azon pontosan mi hangzott el.

Senki sem születik melegnek

A melegmozgalom érvrendszerét alapjaiban gyengíti meg az a kutatás, amely szerint bár a géneknek szerepe van abban, hogy valaki a saját neméhez vonzódik, ez a hatás azonban nem determinálja a szexuális orientációt.

Szabadulás a Manson-családból

Pont 50 éve, 1969. augusztus 8-án került sor a Manson-család által el­követett kultikus gyilkosságokra. A kultusztagok közül többeknek igazi fordulatot vett az élete, bár a többség Charles Mansonnal együtt a börtönben fejezte be földi pályafutását, vagy még büntetését tölti.

KÁVÉSZÜNET

Esti mese

Az vagy, amit megeszel – Tartja a mondás. Ez különösen igaz a kulturális termékek fogyasztására, ugyanis azok erősen kihatnak a gondolkozásmódunkra. Ezért sem mindegy, hogy mikor és mit adunk a világot éppen felfedező gyermekek kezébe.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!