hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Állatemancipáció
Szigorúbban büntetné az állatkínzást a nép, mint a törvényhozók

2019. 09. 05.
„Le kellene az ilyet lőni”, „Megérdemelné, hogy megkínozzák” – ilyen és ehhez hasonló kommentek olvashatóak a kutyáját brutálisan bántalmazó balotaszállási nő esetében. Az ügy kapcsán országos tüntetést is szerveznek szombaton, ahol az állati jogok elismerését is követelik. Ősszel jön az állatemancipáció?

 

Több mint 190000 ember írta alá a kutyáját megkínzó nő lehető legszigorúbb büntetését követelő petíciót. A szám nagyságának érzékeltetése érdekében érdemes megnézni, hogy például a hajléktalanok kriminalizációja elleni petíciót csak 3100-an írták alá.

Az ügy népszerűségén felbuzdulva szombatra országos tüntetést szerveznek, amelynek célja a már említett petíció megerősítése és a lehető legszigorúbb büntetés kikényszerítése. Állatkínzásért a kiszabható maximális büntetés 3 év (amennyiben a súlyos bántalmazást gerinces állattal szemben különös kegyetlenséggel követték el), ezt követeli a nép a bíróságtól.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!