hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kádár lelkiismerete
Megbánta-e tetteit élete végén a kommunista pártfőtitkár?

2019. 09. 05.
Időről időre felmerül az a feltételezés, mely szerint Kádár János a halálos ágyán megbánta tetteit egy papnak. A gyónás tényét Németh Miklós megerősítette, azt viszont senki nem tudja, hogy azon pontosan mi hangzott el.

 

„Mária néni engem hívott, hogy küldjem azt a papot, aki az Elnöki Tanács tagja volt, egy V. kerületi templom plébánosa. A pap később visszajelzett, volt Kádárnál” – emlékezett vissza a Magyar Hangnak adott interjújában Németh Miklós volt magyar miniszterelnök az ominózus napokra. Németh az interjúban úgy fogalmazott, Nagy Imre rehabilitációját követően Kádár „beleroppant a felelősségbe”, „Kádár és felesége a kertben, a bőröndökön ülve várták a letartóztatást”. Azzal kapcsolatban, hogy mennyire lehetséges, hogy az egykori kommunista pártelnök élete végén valóban elszámolt-e Isten előtt a tetteivel, Borvendég Zsuzsanna történészt és Kornis Mihály írót kérdeztük.

Grósz puccsa volt Kádár utolsó beszéde

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!