hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Ezért támadhatta hátba Netanjahut a Biden-kormány

Ahogy a rafahi bevonulással küszöbön áll Izrael győzelme és a háború vége Gázában, valódi arculcsapásként, ha nem hátbaszúrásként éli meg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, hogy amerikai „barátai” gyakorlatilag feláldoznák a palesztin államiság oltárán.

Kötelező sorozással erősítenék meg a legyengült európai haderőket?

Európai országok sora készül háborúra, miközben a hivatásos haderők állománya folyamatosan csökken, és kevesen választják a katonai pályát. Nem meglepő, hogy egyre több országban állítják vagy állítanák vissza a kötelező sorozást.

Belföld

Így kényszerítenék rá Magyarországra az LMBT-ideológiát

2022 végén az Európai Bizottság kötelezettségszegés iránti keresetet nyújtott be Magyarország ellen a 2021-es „pedofiltörvény” miatt. Tette ezt annak ellenére, hogy a gyermek- és családvédelem, az oktatás szabályozása mindmáig nemzeti hatáskörbe tartozik. Az Európai Unió Bírósága még idén tárgyalja az ügyet.

A Magyar Péter-jelenség súlyos kérdései

Kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt robbant be a köztudatba Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, aki milliós nézettségű interjúival és sokezres március 15-ei tüntetésével a kormányellenes tömeg vezető arcává vált. Politikai színre lépése azonban már most rengeteg kérdést felvet, különösen a volt feleségével történt elfajult veszekedés nyilvánosságra kerülése után.

Az élet ünnepe  – E heti köszöntőnk

„Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod” – tanácsolja a Biblia.

Hit és értékek

Mit mond a Biblia a nacionalizmusról?

A nemzetállam megítélése napjainkban vegyes: egyesekben a hazaszeretet tüzét lobbantja lángra, mások egy szükségszerű, ámde kompromisszumos köztes megoldásként néznek rá egy egységesebb és a határokat lebontó világban, míg valaki egyenesen károsnak és a háborúk eredőjének látja. Sorozatunk első részében megvizsgáljuk a nemzetállamokon alapuló világrend zsidó és keresztény bibliai alapjait, továbbá szemelvényeket közlünk annak megértéséhez, hogy milyen történelmi szerepet játszottak a birodalmak, illetve hová vezet a rögzített határok hiánya.

HÁTTÉR

Messiásvárás és mesék: mitől ilyen sikeres a Dűne?

Az elmúlt hetekben a médiában és a közösségi oldalakon az egyik legtöbbet emlegetett szó a „messiás” lett, mozitermekbe, utcára és képernyők elé vonzza az embereket.

Most vagy soha! Ilyennek láttuk a monumentális Petőfi-filmet

A monumentális Most vagy soha nem tanulmányfilm. Inkább a forradalmi nap egy alternatívája, a hangulaté a főszerep. Ezt alapozza a világszínvonalú kép meg a díszlet, és hogy az emelkedő pátoszt a humor időnként lehűti. Így aztán a romantika sem olvad túl csöpögősre.

Bibliai idézet miatt kerülhet börtönbe a brit lelkész

Egyre kevésbé tolerálja a zsidó–keresztény kultúrájú nyugati világ a Szentírásra való hivatkozást a közbeszédben. Korábban egy finn parlamenti képviselő került bajba egy Pál apostol szavait tartalmazó Twitter-poszt miatt, nemrégiben pedig Németországból és Nagy-Britanniából érkeztek hírek hasonló incidensről.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!