hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Elhárultak az akadályok Trump visszatérése elől?

A Legfelsőbb Bíróság döntése, majd Nikki Haley visszalépése után egyértelművé vált, hogy novemberben ismét Donald Trump fog összecsapni Joe Bidennel az elnökválasztáson. Ebben a kampányban viszont tényleg bármi megtörténhet, biztosra semmit sem lehet venni.

Megdöbbentő interjú: Többször letartóztatták, mert magában imádkozott

Anglia és Wales után Németországban és Skóciában is bevezetnék azt a közrendvédelmi törvényt, mely az abortuszlétesítmények körül tiltana minden „zavaró tevékenységet”. Bár a rendeletek szövegezésében nem szerepel, az azok körüli vitákban és a rendõrségi gyakorlatban az életpárti imákat is ellehetetlenítenék. Az orwelli cenzúrahullámról Isabel Vaughan-Spruce brit életpárti aktivistát kérdeztük, akit már több ízben letartóztattak, miután bezárt klinikák körül magában imádkozott.

Belföld

Tényleg veszélyesek a hormonális fogamzásgátlók?

A hormonális fogamzásgátlók súlyos egészségügyi kockázataira hívta fel nemrég a figyelmet Elon Musk, akinek a bejegyzése óriási nézettséget generált. „Musk állításában semmi új nincs, hiszen a tabletták betegtájékoztatójában mindez feketén-fehéren le van írva, csak kevesen olvassák el azt” – mondta lapunknak egy szülész-nőgyógyász.

Boldog nőnapot! – E heti köszöntőnk

Párizsban a napokban eksztázisban ünnepelték, hogy a világon elsőként náluk foglalták alkotmányba az abortuszhoz való jogot. A parlament állva tapsolt, hangos ovációval, az utcán az emberek kurjongattak, zászlókat lengetve. Mintha Franciaország nyerte volna a világbajnokságot, úgy ünnepelték, hogy sikerült a legvédtelenebb, legkisebb embertársaiktól elvenni az utolsó esélyt. 

Hit és értékek

Miért téved, aki arról beszél, hogy Luther előtt csak a római katolicizmus létezett?

Egyes körökben népszerű az a történeti elképzelés, hogy a reformáció időszakáig, azaz a XVI. századig Európában a római katolicizmus volt egyenlő magával a kereszténységgel. Még bizonyos fő közjogi méltóságok is hangoztattak Magyarországon ilyen nézeteket, így érdemes történelmi távlatból megvizsgálni a kérdést.

Szabadkőműves nagymesterekkel találkoztak vatikáni vezetők

Zárt ajtók mögött találkozott február közepén több vatikáni vezető szabadkőműves nagymesterekkel a hivatalos tiltás ellenére.

HÁTTÉR

Szenzációs Csontváry-festmény a Róma-Budapest kiállításon

Ritkán vagy korábban egyáltalán nem látott festményeken keresztül mutatja be a Virág Judit Galéria az olasz–magyar művészeti kapcsolatok 150 évét. A hosszú időszak alatt több sorsfordító esemény rázta meg hazánkat, és az ezekre adott kultúrpolitikai válaszok éppoly meghatározóak voltak az itáliai ösztöndíjas alkotók munkáiban, mint a külföldi hatások.

Az egészségünkre is pozitívan hat, ha elutazunk pihenni

Világunk változásával változnak az utazók igényei is. A jövő utazóinak a fenntarthatóság, a kalandok, a kihívások keresése a fontos, de az egyedi élmények és a tömegturizmus elkerülése is.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!