Ukrajna főrabbija szerint Kijev elárulta Izraelt
Ukrajna megszavazta a zsidó állam nukleáris leszerelését szorgalmazó indítványt az ENSZ-ben
Ukrajna főrabbija szerint Kijev elárulta Izraelt

Facebook/Chief rabbi of Ukraine

2022. 11. 02.
Az ENSZ Közgyűlése pénteken megszavazta azt az indítványt, amely Izrael állam nukleáris leszerelését szorgalmazza. Ukrajna egyike volt azoknak az országoknak, amelyek támogatták a javaslatot.

Ukrajna főrabbija, Moshe Reuven Azman ezt a lépést a zsidó állam hátbaszúrásának nevezte.

„Az izraeliek barátságtalan lépésnek tartják Ukrajna voksát”

 – írja a főrabbi közleményében, amit Facebookon osztott meg. Ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy Kijev állásfoglalása „aláássa az évek óta tartó együttműködést, támogatást, illetve a tárgyalásokat" a két ország között.

A főrabbi szerint a kezdeményezés támogatása ráadásul azért is problematikus, mert Ukrajna éppenséggel izraeli katonai segítségre szorul az orosz invázió ellen.

Szerinte ha Ukrajna legalább tartózkodott volna az ENSZ-ben, máris máshogy értékelték volna döntését Jeruzsálemben, afféle „baráti gesztusként”. Most azonban kettejük viszonya úgy tűnik, hogy csak rosszabb lesz.

Az indítványt a Palesztin Hatóság és 19 másik állam, így Jordánia, Marokkó és az Egyesült Arab Emírségek terjesztették elő. Összesen 152 ország szavazott a javaslat mellett.

(CNE/Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!