Újra online a "konzervatív-Twitter", hamarosan a felhasználók számára is elérhető lesz
A Parlert korábban azért törölte az Amazon és a Google, mert szerintük hozzájárult a capitoliumi támadáshoz
Újra online a "konzervatív-Twitter", hamarosan a felhasználók számára is elérhető lesz

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 19.
Újra online és hamarosan a felhasználók számára is elérhető lesz az "alternatív-Twitter", azaz a Parler, amit nem sokkal a Donald Trump fiókjainak törlése után lehetetlenítettek el a techóriások, mondván, radikális szólásszabadsági elveivel teret engedett az erőszakszító hangoknak is, és hozzájárult a capitoliumi ostromhoz.

A Parlert a közelmúltban az Amazon szerveréről, illetve az alkalmazást mind az Apple, mind a Google áruházból törölték. A cég vezérigazgatója John Matze családjával együtt halálos fenyegetéseket is kapott, melynek kapcsán kénytelen volt elhagyni a házát, és családjával együtt bujkálni.

Matze az újonnan elérhető Parler oldalra, ami jelenleg egy nyitóoldalból áll csupán, a következő posztot rakta ki:

""Most úgy tűnik, hogy itt az ideje, hogy emlékeztessek mindenkit, azokat, akik szeretnek, és akik azokat, akik utálnak minket, arra, hogy miért is indítottuk el ezt a platformot.

Hisszük, hogy a magánélet kiemelt fontosságú, és a szólásszabadság elengedhetetlen, különösen a közösségi médiában. Célunk mindig az volt, hogy pártatlan közteret biztosítsunk, ahol az egyének élvezhetik és gyakorolhatják mindkettőt. "

A Parler vezérigazgatója azt is hozzátette, az oldal hamarosan várja vissza felhasználóit, és nem fogja hagyni, hogy a polgári kommunikáció elvesszen.  

Az oldal a hírek szerint az Amazon után új szolgáltatót, az Epiket választotta ki arra, hogy szerverének új otthonává válljon. 

Míg az Apple, a Google és az Amazon is úgy érvelt, hogy a Parler leállításának oka a capitoliumi zavargásokhoz kapcsolódó erőszakos fenyegetések limitálása volt, a lépés széleskörű felháborodást keltett, mivel sokak szerint, többek között a francia kormány és uniós képviselők szerint is, a techóriások ezzel megsértették a szólásszabadságot és a monopóliumellenes törvényeket egyaránt.

(Disrn/Hetek)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!