Otthona elhagyására és bujkálásra kényszerült a Parler igazgatója
John Matze, a közelmúltban törölt konzervatív portál vezetője számos halálos fenyegetést kapott a napokban
Otthona elhagyására és bujkálásra kényszerült a Parler igazgatója

Forrás: Youtube/Fox News

2021. 01. 18.
Röviddel azután, hogy a Donald Trump leköszönő amerikai elnököt érő cenzúra és törlési hadjárat a szólásszabadság párti alternatív közösségi média felületet, a Parlert is elérte, a cég vezérigazgatója, John Matze családjával otthonuk elhagyására és bujkálásra kényszerült.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a capitoliumi ostrom nyomán "erőszakszítás" miatt Trump fiókjait gyakorlatilag az összes főáramú közösségi médiaoldalról törölték, azonban a techóriások nem álltak meg itt, a kisebb konkurens, konzervatív hangoknak és korlátozás nélkül helyet adó oldalak ellehetetlenítését is elkezdték a legnagyobb szólásszabadságpárti oldallal, a Parlerrel az élen.

Az oldalt ugyanis szintén a capitoliumi támadás miatt törölte szerveréről az Amazon.

Matze ügyvédje, David Groesbeck a dokumentumban azt írja, a Parler vezetőjének és családjának halálos fenyegetések és személyes biztonságát veszélyeztető faktorok miatt el kellett hagynia otthonát és bujkálásra kényszerült, derül ki a vállalat az Amazon Web Services (AWS) elleni periratából, mely az oldal visszaállítását célozza.

Groesbeck arra nem tért ki, pontosan ki is fenyegeti Matzét, de világossá tette, hogy egy AWS által démonizált vállalatnál betöltött vezérigazgatói pozíciója veszélyezteti őt. 

A Bloomberg korábban arról számolt be, hogy az Amazon szerint a Parler épphogy az ő alkalmazottjait fenyegeti.

"A vita mindkét oldalán levők demonstrálták, hogy alkalmazottaikat valódi zaklatásokat és fenyegetéseket - köztük mindkét oldalon halálos fenyegetéseket - szenvedtek el a per terhelt jellege miatt,"

- ismerte el Groesbeck is a dokumentumban.

Mindeközben a The Coalition for a Safer Web (Koalíció a biztonságosabb internetért) nonprofit szervezet beperelte az Apple-t, követelve, hogy töröljön egy másik alternatív üzenetváltó applikációt, a Telegramot törölje az App store-ból, miután azt "szélsőséges erőszak szítására" használják a beiktatás előtt, és ezzel megsérti a vállalat felhasználói feltételeit.

(Business Insider/RT/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!