Újabb "ostromtól" tart a capitoliumi rendőrség
Az épületet szigorúan biztosították, a képviselőház csütörtöki ülését pedig elhalasztották
Újabb "ostromtól" tart a capitoliumi rendőrség

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 04.
A washingtoni capitoliumi rendőrség megint arra figyelmeztetett, hogy csütörtökön milícia kísérelhet meg betörni a Kongresszus épületébe, két hónappal az ominózus capitoliumi "ostrom" után. A bejelentés nyomán megerősítették a Capitolium védelmét, és elnapolták a képviselőház ülését is. Joe Biden beiktatásánál is hasonló fenyegetéstől tartott az FBI, mit utólag kiderült, feleslegesen.

Januárban, az elnökszavazás végeredményét és Joe Biden elnök győzelmét hitelesítő ülés alatt a döntéssel egyet nem értő tömeg egy része betört a Capitolium épületébe. Az incidens során öten életüket vesztették. Az esetért többen Donald Trumpot tették felelőssé, elmozdítására eljárást is indítottak, ami végül csúfos kudarcba fulladt.

A mostani fenyegetés egy olyan csoport részéről érkezett az FBI szerint, akik meg vannak győződve arról, hogy Donald Trump visszatérhet a Fehér Házba március 4-én.

"Február végén egy erőszakos szélsőségesekből álló azonosítatlan milicista csoport az amerikai Capitolium feletti hatalomátvételről és a demokrata törvényhozók eltávolításáról beszélgetett március 4-én, illetve olyan terveket is megvitattak, hogy ezereket győznek meg majd, hogy Washington D.C.-be utazzanak és részt vegyenek az akcióban"

- szólt az FBI hírszerzési közleménye, melynek alapján a capitoliumi rendőrség is kiadta figyelmeztetését. 

Hasonló aggályokkal éltek Joe Biden beiktatási ceremóniájával kapcsolatban, ahová példátlan számban vezényeltek nemzeti gárdistákat, és igyekeztek erősen leredukálni a résztvevők számát, végül az előrejelzett támadásból semmi sem következett be, a nemzeti gárdisták viszont méltatlan körülmények között a fővárosban maradtak.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!