Több ezer bibliai mesekönyvet ajándékozott a Hit Gyülekezete magyarországi és határon túli óvodáknak
Székesfehérváron a polgármester is jelen volt az ajándékok átadásánál
Több ezer bibliai mesekönyvet ajándékozott a Hit Gyülekezete magyarországi és határon túli óvodáknak

Fotó: Bagi Zsófia

2020. 12. 17.
Összesen 4710 becsomagolt ajándékot szállított országszerte a Hit Gyülekezete 600 aktivistája a különböző óvodáknak. A közel 20 millió forint értékű adományt a legtöbb helyen nagy örömmel fogadták. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Mint korábban írtunk róla, a Hit Gyülekezete ajándékozó kampányt indított a hívei körében, hogy bibliai mesekönyvek vásárlásával támogassák a magyar nyelvű óvodákat a határokon innen és túl. Összesen 4710 ajándékcsomagot állítottak végül össze a gyülekezet aktivistái, amelyekből 350-et erdélyi óvodáknak adományoztak.

A csomagok összesen 6000 kiadványt tartalmaznak, zömében bibliai tematikájú mesekönyveket, a gyülekezet a csomagokat ajándék gyanánt ajánlotta fel az intézményeknek. A gesztust szinte az összes óvoda nagy örömmel fogadta. 

Több ezer éves értékek a legkisebbeknek

Székesfehérváron a helyi gyülekezet lelkészei, Grósz István és Keresztes Zoltán vitték el az ajándékokat a Szárazréti Óvodába, ahol Vértes Mónika óvodaigazgatónak adták át az amúgy "felekezetfüggeten" kiadványokat. Az átadáson jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki úgy fogalmazott: ebben az adventben még fontosabb, hogy lelkileg is megerősödjünk és mindenkihez eljusson a békesség üzenete. "Közös felelősségünk, hogy abból a feszültségből, ami körülvesz bennünket az idei évben, a gyerekek minél kevesebbet érezzenek és ne traumákkal és stresszel teli légkörben nőjenek fel."

A gyülekezet hangsúlyozta, hogy célja az, hogy a Biblia több ezer éves, a magyar kultúrában is mélyen gyökerező értékeit a legkisebb korosztállyal is megismertesse. 

A Heves megyei Rádió 1 pedig arról számolt be, hogy a mai nappal Egerben is átadásra kerültek az ajándék gyermek Bibliák. Bohács Zoltán lelkész a rádiónak nyilatkozva elmondta, ezzel a kis ajándékkal szeretnék megköszönni az óvónőknek és az ott dolgozóknak is a járványhelyzet alatti helytállást.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!