Szobrot állítana a BLM-nek Ferencváros polgármestere
Baranyi Krisztina szerint aktuális társadalmi és politikai kérdést testesítene meg az ideiglenes installáció
Szobrot állítana a BLM-nek Ferencváros polgármestere

Forrás: Youtube/ATV

2020. 11. 30.
Önkormányzati pályázat keretében ideiglenes szobrot állítana a Black Lives Matter baloldali mozgalomnak Budapest IX. kerületi polgármestere, Baranyi Krisztina, annak a szervezetnek, melyhez az Egyesült Államokban és Európában is zavargások, fosztogatások és gyújtogatások is kapcsolódnak.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Baranyi szerint a közterekkel kapcsolatos "Public Art" nevet viselő pályázatra olyan műveket vártak, amelyek egy bizonyos közösséget, vagy a társadalom egészét érintik. Az önkormányzati határozat indoklása szerint a "Fekete Életek Számítanak" mozgalomhoz köthető alkotás azért nyert, mert egy aktuális társadalmi és politikai kérdéshez kapcsolódott.

Sokaknak nincs ínyére a kezdeményezés, a helyiek egy része úgy érzi, nem kérdezték meg őket, a Fideszes önkormányzati képviselő, Gyurákovics Andrea szerint pedig egy olyan téren, ahol rendszeresen tartanak családi programokat, nem kellene szélsőbaloldali mozgalmakat reklámozni.

A polgármester szerint, akinek a pályázati szoborállítással gondja van, az "ócska rasszista", és a művészet szabadságát bírálókat "kihajítja az oldaláról".

A Telex szerint a szobrot, Szalay Péter munkáját a pályázat kiállításának keretében a Ferenc téren állítják majd fel 2021. áprilisának első felében.

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!