Szimbolikusan összetörték a klíma Tízparancsolatának kőtábláit a Sínai-hegyen - kép
Történelmi vallásközi bűnbánatot tartottak az egyiptomi klímacsúcs alkalmával
Szimbolikusan összetörték a klíma Tízparancsolatának kőtábláit a Sínai-hegyen - kép

Forrás: Youtube/Josef Abramowitz

2022. 11. 22.
Vallási akcióktól sem volt mentes az Egyiptomban tartott ENSZ-klímacsúcs. Miközben a különféle világvallások képviselői közös bűnbánati imát tartottak a klímavétkek miatt, néhány aktivista a Sínai-hegyen szimbolikusan összetörte a klíma Tízparancsolatának kőtábláit. 

Történelmi vallásközi klímabűnbánatot tartottak a világ vallásainak képviselői Egyiptomban, ahol az elmúlt napokban tartották az ENSZ 27. klímacsúcsát. A CBN News riportjából kiderül, hogy zsidó, muszlim, keresztény, buddhista és számos más vallás képviselője is részt vett azokon az alkalmakon, amelyen nyilvános bűnbánatot tartottak az elkövetett klímavétkekért. 

 

Közben néhány klímaaktivista pedig a Sínai-hegyen gyűlt össze, hogy jelképesen összetörje a Klíma Tízparancsolatának nevezett táblákat. A vallásközi szervezet beszámolója szerint a klímacsúcson mintegy 10 spirituális eseményt szerveztek, amelyeken vallási vezetők részvételével képviselték a klímaügyet. 

A Klíma Tízparancsolata a szervezők szerint olyan spirituális irányelvek, amelyeket más néven Illés táblájának is hívnak. Ezek között szerepel, hogy a teremtett világ nem a mi tulajdonunk, nem lehet annak ártani, harmonikus kapcsolatot kell teremteni a természettel, és így tovább. 

A zöld ideológia spirituális oldaláról a Hetek pénteken megjelent lapszámában olvashatnak bővebben. 

A témáról részletesebben is beszélgetett a Hetek Telitalálat! című műsorában Kulifai Máté és Kánai András. A műsort ide kattintva nézhetik meg.

(CBN News)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!