Káromkodva osztotta ki a világ vezetőit Greta Thunberg Glasgow-ban, Biden közben elbóbiskolt odabent
"Nincs több bla-bla-bla"
Káromkodva osztotta ki a világ vezetőit Greta Thunberg Glasgow-ban, Biden közben elbóbiskolt odabent

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 11. 02.
Híres "bla, bla, bla" beszédét követően Greta Thunberg svéd klímaaktivista úgy tűnik, ismét reflektorfénybe került, miután Skóciában a glasgow-i klímacsúcsot kritizálta egy helyben szervezett tüntetésen. A csúcson egyébként a "Sleepy Joe" becenévvel illetett amerikai elnök úgy tűnik, ismét elbóbiskolt.

"Azt mondjuk, hogy nincs több bla-bla-bla, nem lehet többé kizsákmányolni az embereket, a természetet és a bolygót"

- jelentette ki a 18 éves svéd aktivista lány a klímacsúcs otthonául szolgáló épület melletti parkban. 

 

Az aktivista a beszédében még káromkodott is, amikor a világ vezetőit kritizálta, akik odabent tanácskoztak. Greta Thunberg szerint a politikusok csak tettetik, hogy komolyan veszik a jövőt és a klímaválságot. 

"A változás nem odabentről fog jönni. Az nem vezetés. Ez a vezetés, ami itt van. Így néz ki a vezetés. Elegünk van és torking vagyunk ezzel, és változást fogunk elérni, akár tetszik nekik, akár nem"

- mondta indulatosan az aktivista a körülötte álló tüntetőknek. 

"Sleepy Joe" ismét elbóbiskolt?

Időközben az interneten valóságos mémcunami indult abból a felvételből, amelyen az látható, hogy Joe Biden elbóbiskolt a klímacsúcs egyik előadásán. Korábban is történt hasonló a kamerák előtt az amerikai elnökkel, legutóbb például az izraeli kormányfővel való találkozó során. 

 

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai elnök fölé kerekedik a fáradtság: ahogy arról korábban beszámoltunk, augusztus végén, Naftali Bennett izraeli miniszterelnökkel való találkozója során is úgy tűnt, Biden elbóbiskolt.

(RT)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!