Szijjártó szerint Márki-Zay megegyezett Zelenszkijjel, hogy megválasztása esetén azonnal beindul a fegyverszállítás
Az ellenzék miniszterelnökjelöltje válaszul álhírterjesztő orosz ügynöknek nevezte a külügyminisztert
Szijjártó szerint Márki-Zay megegyezett Zelenszkijjel, hogy megválasztása esetén azonnal beindul a fegyverszállítás

Facebook/Márki-Zay Péter

2022. 03. 29.
Ha az országgyűlési választáson a baloldal nyerne, azonnal megszavaznák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat és azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban kedden.

Szijjártó Péter azt mondta: a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy Twitter-bejegyzésben üzent Ukrajna elnökének, világossá téve azt, hogy "megegyeztek".

Megegyeztek abban, hogy ha Magyarországon a baloldal kormányozna, akkor

azonnal megszavaznák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat, valamint azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat is Ukrajnába

- emelte ki, hozzátéve, a Twitter-üzenet világosan alátámasztja az összes eddigi információt, amely szerint ez a megegyezés megszületett.

Szijjártó Péter szerint ha ezt a megegyezést végrehajtják, ha megkezdik a fegyverszállítást Ukrajnába és megszavazzák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat, akkor annak

azonnali és rendkívül súlyos következményei lesznek Magyarországra nézve is.

A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: a fegyverszállítások azonnal háborúba sodornák Magyarországot, hiszen azok katonai célpontot jelentenek. A kőolaj- és földgázszállításra vonatkozó szankciók megszavazásával pedig az üzemanyagellátást, a fűtést és azt veszélyeztetnék, hogy Magyarország gazdasága a leállás szélére kerül.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: április 3-án világos döntés előtt áll minden magyar ember.

"Aki a Fideszre szavaz, az a békére és biztonságra szavaz, aki a baloldalra szavaz, az a háborúba történő azonnali belesodródást kockáztatja"

- mondta.

A vádakra nem sokkal később Márki-Zay Péter is reagált: "Szijjártó Péter is beállt orosz ügynöknek: megint a „fegyverszállításról” hazudozik. A lemondását kellett volna bejelentenie, ahelyett, hogy megint álhírt terjeszt" - írta Facebook-oldalán.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!