„Shalom” - furcsa poszttal tért vissza Kanye West a tiltása után
A világhírű rapper több antiszemita kijelentést is tett az elmúlt hetekben
„Shalom” - furcsa poszttal tért vissza Kanye West a tiltása után

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 11. 21.
Úgy tűnik, tovább gyűrűzik az a botrány, ami a világhírű amerikai rapper, Kanye West körül robbant ki a zsidósággal kapcsolatos antiszemita felhangú kijelentéseit követően. A múlt hónapban történt kitiltása után most ismét visszatérhetett a zenész a Twitterre, ahol egyből egy zsidó köszöntéssel kezdte a posztolást. 

"Shalom :)"

- mindössze ennyit posztolt Kanye West, miután a múlt havi letiltását feloldották. 

A rapper az elmúlt 2-3 hónapban számos nagyon zavaros, antiszemita kijelentést tett a különféle platformokon. A Twitterről azt követően tiltották le, hogy azt posztolta, "halálos con 3-at (csapás) fog csinálni a zsidó emberekre", miután azt részletezte, mekkora a "zsidó befolyás" a médiára, kultúrára és szórakoztatóiparra. 

Kanye West később azt állította, hogy ő azért nem lehet antiszemita, mert ő is zsidó. Egy másik alkalommal pedig arról beszélt, hogy a zsidóság elveszi a feketék által felépített dolgokat. 

 

Minden kijelentését összevetve lényegében kibogozhatatlan, hogy pontosan mit is gondol Kanye a zsidóságról, az viszont bizonyos, hogy számos zsidó szervezet elítélte a nyilatkozatokat és kezdeményezett találkozót a zenésszel. Több politikus, közszereplő és cég is bírálta a zsidóellenes kirohanásokat, az Adidas például felmondta a gigantikus összegű partneri szerződését a zenésszel. 

A rapper később egy podcast-műsorban bocsánatot kért azért, hogy megbántotta a zsidó embereket. 

(Times of Israel)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!