Sírva, személyes életpárti történetekkel nyitotta meg "kampányát" Kanye West
"El akartam vetetni a gyermekünket, de Kim megmentette, ahogyan édesanyám is megmentett engem"
Sírva, személyes életpárti történetekkel nyitotta meg "kampányát" Kanye West

Kanye West amerikai rapper első kampánybeszéde(Forrás: Youtube/AP)

2020. 07. 21.
Kanye West amerikai rapper, aki a közelmúltban jelentette be, hogy indul az amerikai elnöki székért, első 2020-as dél-karolinai kampányeseménye során elmondott beszédében azt részletezte, hogyan mentette meg Kim Kardashian gyermeküket, a most hét éves North Westet egy lehetséges abortusztól. 

Ahogy arról korábbi cikkünkben hírt adtunk a nemrég keresztény hitre tért zenész hirtelen úgy döntött, beszáll az amerikai válaszási versenybe, és "Születésnap pártjával" megválasztása esetén egy Wakanda-típusú, bibliai értékeken álló országgá formálja Amerikát. Kaotikus választási programja és programbeszéde után azonban kétséges, sikerül-e egyáltalán támogatókat szereznie a novemvber 3-áig hátralevő rendkívül rövid idő alatt.

Első, Charlotte-ban elmondott kampánybeszéde az abortusz és az életpártiság téma köré épült, melynek során a golyóálló mellényes Kanye sírva mesélte el saját tapasztalatait a témában. 

Kanye még a rapperek életstílusát képviselte, amikor Kim megtudta, hogy várandós első közös gyermekükkel North-al. A zenész bevallása szerint nem szerette volna megtartani a babát, de Kim kitartott amellett hogy megmentse a kicsit, amiért Kanye végtelenül méltatta őt. 

„Világra hozta North-ot, annak ellenére, hogy én nem akartam. Kiállt érte és megvédte ezt a gyermeket.”

Kanye Kim életmentő cselekedetét a saját életének megmentéséhez hasonlította, hiszen édesanyja is ugyanígy tett 43 évvel ezelőtt. Bevallása szerint azt követően, hogy kiderült Kim várandóssága, hónapokig beszélgettek arról, hogy el fogják vetetni a gyermeket. 

„Ott volt az abortusztabletta a kezében. Tudják, azok a tabletták, amiket ha bevesz az anya, akkor ott vége van, a baba megszűnik létezni.” 

 

A sorsdöntő fordulat akkor történt meg, amikor Kanye egy párizsi apartmanban éppen kreatív ötleteken dolgozott a laptopján, aztán hirtelen fekete-fehérre váltott a képernyő. Ezt egy Isteni üzenetként értelmezte, miszerint ha Kanye be akar avatkozni Isten látásmódjába, akkor Isten is bele fog az övébe. 

Ezután felhívta a feleségét, aki egyértelműen állította, hogy meg szeretné tartani a babát, elhatározása pedig ezúttal nem ütközött falakba, Kanye határozottan támogatta döntését.

„Meg fogjuk tartani ezt a gyermeket, mondtam.”

 

A tavalyi évben Kanye újonnan felfedezett életpárti nézeteiről tett vallomást „Jesus is King” című új albumának promotálása közben is. Abortusz ellenes kijelentései akkor hatalmas fordulatot jelentettek, hiszen pár évvel ezelőtt még teljesen ellentétes gondolkodásmódot képviselt. Erről a 2013-ban megjelent Blood on the Leaves című dala is tanúbizonyságot tesz, amelyben az abortuszt egy olyan megoldásként mutatja be, ami kibúvót ad az apasági felelősségvállalás elől. 

 

 

Egy a Forbes magazinnak adott friss interjúban Kanye kijelentette, hogy ő azért életpárti, mert a bibliai értékrendet követi. Véleménye szerint a Planned Parenthood abortuszklinikáit a fehér felsőbbrendűség képviselői helyezték a városokba, akik a Sátán művét cselekszik. 

Számos Kanye rajongó nemtetszését fejezte ki új keletű keresztény és életpárti nézeteivel szemben, ő viszont ezt a mai kultúra sajátjának tekinti.

„Tőlem már akkor megvonták a támogatást még mielőtt ennek a kultúrája kialakult volna, mielőtt erre kitaláltak volna egy kifejezést.”

 

–állította.

A rapper múlt héten papírokat nyújtott be a Szövetségi Választási Bizottságnál egy Kanye 2020 elnevezésű kampánybizottság felállításához, azonban egy volt tanácsadó, aki több államban is el akarta indítani a szavazáson, még aznap azt állította, hogy az énekes „kiesett” az elnökválasztási versenyből. Kanye kitartása újonnan indult politikai karrierjében is tükröződik, hiszen pár nappal később már megtette a második legfontosabb lépést - egy FEC 2 nevű formanyomtatvány benyújtásával - hogy hivatalosan is indulhasson az elnökválasztáson. 

A Daily Mail beszámolója szerint Kanye West Twitteren kifakadt feleségére Kim Kardashianre, állítva, hogy orvost akart hívni hozzá, és be akarta záratni kaotikus kampány-beszédét követően, melyen bevalotta, ő és Kim gondolkodtak azon, hogy abortálják legidősebb gyermeküket, North-ot. A 43 éves rapper egy órával később letörölte a posztokat. 

(The Daily Wire/Right To Life)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!