Hivatalos: Az Adidas szerződést bont Kanye Westtel antiszemita megjegyzései miatt
Korábban a Twitter és az Instagram is felfüggesztette a zenész profilját ugyanezen okból
Hivatalos: Az Adidas szerződést bont Kanye Westtel antiszemita megjegyzései miatt

Forrás: Youtube/CBS News

2022. 10. 26.
Az Adidas felbontotta a szponzori szerződést Kanye West Grammy-díjas amerikai rapperrel annak közelmúltban tett antiszemita kijelentései és más szélsőséges, gyűlölködő megnyilvánulásai miatt.

Az Adidas nem tűri el az antiszemitizmust és a gyűlöletbeszéd semmilyen formáját.

A zenész közelmúltban tett kijelentései és cselekedetei elfogadhatatlanok, gyűlöletkeltők és veszélyesek, valamint sértik a cégnek a sokféleségről és a befogadásról, a kölcsönös tiszteletről és a korrektségről vallott nézeteit

– hangoztatta keddi közleményében a sportszergyártó német óriáscég, amelynek saját közlése szerint akár 250 millió euró nettó bevételkiesést is okozhat a kapcsolat megszakítása.

A vállalatra egyre nagyobb nyomás nehezedett hírességek és a közösségi média szereplői részéről annak érdekében, hogy lépjen fel Kanye West ellen. A cég a hónap elején már közölte, hogy „felülvizsgálja” busás hasznot hozó edzőcipő-szerződését a sztárral. A keddi közlemény szerint „alapos felülvizsgálat után” úgy döntöttek, hogy azonnali hatállyal leállítják a Yeezy-termékcsalád gyártását és a pénzek átutalását az énekesnek és cégeinek.

Az Adidas és – a tavaly óta hivatalosan a Ye nevet használó – énekes együttműködése régóta a divatvilág egyik legjövedelmezőbb üzlete. A 2014 óta forgalmazott Yeezy edzőcipők hatalmas sikert arattak, és hozzájárultak ahhoz, hogy az énekesből milliárdos legyen.

Korábban már a Twitter és az Instagram is felfüggesztette Kanye West profilját a zenész antiszemita megjegyzései miatt.

Botrányos kijelentései miatt ügynöksége, a CCA megszakított vele minden kapcsolatot, az MRC film- és tévéstúdió pedig lefújta tervezett dokumentumfilmjét az énekesről. A múlt héten a Balenciaga divatház is szakított az énekessel.

Miután a Twitter és a Facebook felfüggesztette, West bejelentette, hogy megvásárolja a Parler jobboldali közösségi platformot, ahol szabadon terjesztheti nézeteit.

(MTI/Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!