„Voltak már nagyobb problémáink is” - kommentálta Netanjahu Kanye West zsidósággal kapcsolatos mondatait
„Voltak már nagyobb problémáink is” - kommentálta Netanjahu Kanye West zsidósággal kapcsolatos mondatait

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 10. 17.
Kanye West egy korábbi interjúban botrányt keltő dolgokat mondott a zsidóságról és Jared Kushnerről, ami miatt többen antiszemitának nevezték a rappert.

A volt izraeli miniszterelnök egy amerikai tévéshow-ban reagált West mondataira. A rapper egy közelmúltbeli interjúban bírálta a zsidó származású Jared Kushnert, mert szerinte Trump tanácsadójaként anyagi haszon miatt segítette elő az Ábrahám-egyezmények aláírását.

„Szerintem ők ezzel foglalkoznak, pénzt csinálnak. Nem gondolom, hogy bármit is saját maguktól elő tudnak állítani. Szerintem beleszületnek a pénzbe” – mondta West Kushner családjára utalva.

A rapper arról is beszélt, hogy szerinte a feketék az igazi zsidók.

„Amikor azt mondom, hogy zsidó, akkor Júda elveszett 12 törzsére gondolok, Krisztus vérére, ami az a nép, melyet feketeként valójában ismerünk, ez a mi népünk, Krisztus vére. Ez keresztényként az én meggyőződésem” – tette hozzá West.

Az énekes később Instagram-üzenetében azzal védekezett, hogy ő nem lehet antiszemita, hiszen a feketék valójában zsidók. West régebben azzal vonta magára a figyelmet, hogy mentális betegségéről (bipoláris zavar) beszélt, és hogy hajlamos a paranoiára, később pedig keresztény hitével és abortuszellenességével tűnt ki.
Benjamin Netanjahu a napokban úgy reagált West zsidósággal kapcsolatos mondataira, hogy

Voltak már nagyobb problémáink is, mint ezek a hülyeségek. De a kommunisták a zsidókat vádolják amiatt, hogy kapitalisták, a kapitalisták pedig azzal vádolják a zsidókat, hogy kommunisták”.

A volt izraeli miniszterelnök szerint, amikor az embereknek problémáik vannak, akkor a zsidókat támadják, ennek viszont nem szabadna, hogy helye legyen a „civilizált társalgásban”.

„Azért hoztuk létre a zsidó államot, hogy a zsidó népnek védelme lehessen az ilyen abszurditásoktól, melyekhez időnként erőszak is társul. Nem engedhetjük meg, hogy újra megtörténjen” – tette hozzá Netanjahu.

(Times of Israel / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!