Robert C. Castel: akár a németek is felrobbanthatták az Északi Áramlatot
Robert C. Castel: akár a németek is felrobbanthatták az Északi Áramlatot

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 07.
Németország és Oroszország kapcsolata mindig is bonyolult volt, és a német mozgástér egyre inkább beszűkült az elmúlt években. A gázvezeték felrobbantása után már nem lehet a német kormányt különegyezmény aláírására kötelezni Oroszországgal - állítja a Heteknek adott interjúban Robert C. Castel.

Az izraeli biztonságpolitikai szakértő szerint még az is elképzelhető, hogy valójában Németország robbantotta fel az Északi Áramlatot, hogy a saját döntési lehetőségeit szűkítse.

„Vannak erre példák a történelemben. Klasszikus példa erre, amikor Cortés felgyújtotta a hajóit, hogy ne tudjanak elmenekülni Mexikóból” - mondta Castel, aki szerint Cortés azért gyújtotta fel a saját hajóit, hogy az emberei kénytelenek legyenek harcolni, és ne menekülhessenek el.

(Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!