„Elvégezve” - Moszkva szerint kiszivárgott Liz Truss üzenete, amit a gázvezeték felrobbantása után küldött
Oroszország szerint a britek robbantották fel az Északi Áramlatot
„Elvégezve” - Moszkva szerint kiszivárgott Liz Truss üzenete, amit a gázvezeték felrobbantása után küldött

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 03.
Az orosz biztonsági tanács titkára a Független Államok Közösségének (FÁK) ülésén beszélt arról, hogy a volt brit miniszterelnök közvetlenül az Északi Áramlat gázvezetékeinek felrobbantása után üzenetet küldött az amerikai külügyminiszternek.

Ahogy arról beszámoltunk, az orosz Védelmi Minisztérium október végén bejelentette, hogy az információi szerint a brit haditengerészet részt vett az Északi Áramlat vezetékeinek felrobbantásában.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt az sms-t, amelyben Liz Truss brit miniszterelnök egy perccel a gázvezetékek felrobbantása után azonnal jelentést tesz Antony Blinken amerikai külügyminiszternek arról, hogy ‘el van végezve’”

- mondta az orosz biztonsági tanács titkára.

Nyikolaj Patrusev szerint a csővezetékek elleni támadás fő haszonélvezője az Egyesült Államok volt. Azt, hogy Truss egy perccel az Északi Áramlat felrobbanása után sms-t küldött Blinkennek azzal a szöveggel, hogy “elvégezve”, a Kim Dotcom néven ismertté vált informatikai vállalkozó és hacker állította a Twitteren.

A hacker jelenleg Új-Zélandon él, és az FBI zsarolással, pénzmosással és csalással vádolja. Az USA kezdeményezte a férfi kiadatását, amit Dotcom a bíróságon támadott meg. A vállalkozó szerint az oroszok Truss sms-e miatt tudták meg, hogy Nagy-Britannia robbantotta fel a csővezetékeket.

(MTI / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!