Rendkívüli: újabb járványügyi szigorítást jelentett be Budapest
minden zárt térben maszkot kell majd viselni
Rendkívüli: újabb járványügyi szigorítást jelentett be Budapest

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 11. 18.
​A Főváros vezetése bejelentette, nem fog a kormányra várni, hanem a Közgyűlés jövő heti ülésén dönteni fognak arról, hogy elrendeljék Budapest területén zárt terekben a maszkviselést. Emellett szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók.

"Mivel az esetszámok egyre jobban emelkednek, napok óta száz felett a halálos áldozatok száma, így

a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb"

- írta a Főpolgármesteri hivatal közleményében.

Hazánkban több, mint 30 ezer áldozatot követelt eddig a járvány, így szerintük

"a kormány tétlensége több, mint felelőtlenség."

Budapest vezetése megköszönte a budapestiek együttműködését, hiszen amióta kötelező a maszk használata a közösségi közlekedés járatain, még nem kellett komoly büntetéseket kiosztani, a legtöbben fegyelmezetten viselik a maszkot.

Információink szerint ma három óra után rendkívüli kormányinfón további járványügyi rendelkezések bejelentésére készül a kormány.

(Főpolgármesteri Hivatal/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!