Rákkeltő sugárzás miatt leállították az iPhone 12 árusítását Franciaországban
A vállalatnak 2 hete van frissíteni a készülékeket
Rákkeltő sugárzás miatt leállították az iPhone 12 árusítását Franciaországban

Forrás: Shutterstock/Tada Images

2023. 09. 13.
Az Apple-nek le kell állítania az iPhone 12-es készülékek értékesítését Franciaországban a küszöbérték feletti sugárzási szint miatt - nyilatkozta a Le Parisien című francia napilapnak adott interjújában Franciaország digitális gazdaságért felelős miniszterhelyettese.

A francia sugárzásfelügyelet emiatt értesítette is az Apple-t, hogy az iPhone 12 értékesítésének betiltása mellett döntöttek hivatalosan.

Az említett döntést számos vizsgálat megelőzte, amelyek kimutatták, hogy az okostelefon ún. fajlagos abszorpciós rátája valamivel magasabb a törvényileg megengedettnél - közölte Jean-Noel Barrot a lapnak.

A fajlagos abszorpciós rátával kapcsolatban az Európai Unió korábban azért állapított meg biztonsági határértéket, mert több tudományos kutatás szerint ez a fajta sugárzás növelheti a rák kialakulásának kockázatát.

Barrot szerint ugyanakkor egy szoftverfrissítés elegendő lenne a sugárzással kapcsolatos problémák orvoslására.

„Az Apple várhatóan két héten belül válaszol"

- tette hozzá. „Ha ezt mégsem teszik meg, kész vagyok elrendelni az összes forgalomban lévő iPhone 12 visszahívását. Mindenkire ugyanaz a szabály vonatkozik, még a digitális óriásokra is.”

(Reuters / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!