Magyar alkalmazás a világ legjobbjai között az Apple Design Awardson
"Olyan ez, mintha Phelps mondaná, hogy te vagy a legjobb úszó"
Magyar alkalmazás a világ legjobbjai között az Apple Design Awardson

Forrás: Youtube/Shapr3D

2020. 07. 02.
Az idei évben 31. alkalommal rendezték meg az Apple szoftverfejlesztői konferenciáját (Worldwide Developers Conference, WWDC), melynek keretében 1987 óta minden évben legfeljebb 10 fejlesztőnek adják át az Apple Design Awards (ADA) elismeréseket. A konferencia június 22-én indult, idén rendhagyó módon online, a több napig tartó eseményre pedig mintegy 23 millió érdeklődőt vártak a szervezők. A rendezvény június 29-én az Apple Design díjátadóval zárult, ahol közel 4,5 millió alkalmazás közül választották ki a díjazottakat, köztük a magyar Shapr3D-t. 

„Korábban a régióból senki nem nyert és Európából sem sokan. Idén a zsűri vita nélkül, egyhangúan döntött arról, hogy a Shapr3D lesz az egyik díjazott. Ez a díj sokat jelent nekünk cégként, és nekem személyesen is. Mindig is azt mondtam, hogy nekünk van a legjobb termék- és fejlesztő csapatunk a CAD iparágban. Most kiderült, hogy az egész világon is a legjobbak között vagyunk. Olyan ez, mintha Michael Phelps mondaná, hogy te vagy a legjobb úszó"

– mondta Csanády István, a Shapr3D alapítója.

Az Apple minden évben a saját szoftverfejlesztői konferenciáján jelenti be az év legfontosabb újításait, az Apple Design Awards csapata pedig minden évben kategóriáktól függetlenül keresi a designban és innovációban kiemelkedő alkalmazásokat. A közel 4,5 millió program közt játékok, szórakoztató alkalmazások, egészségügyi appok és különféle más alkalmazások versenyeztek egymással. Ritkán kapják az elismerést olyan szakmai munkát támogató appok, mint például a Shapr3D. 

A magyar startup egy kifejezetten iPad Pro-ra tervezett 3D CAD eszközt hozott létre, melynek segítségével könnyen és gyorsan lehet térbeli modelleket készíteni. A tervezéshez csupán egy tabletre és egy Apple ceruzára lesz szükségünk. Mérnökök, tervezők, építészek és lelkes amatőrök is használhatják a Shapr3D-t, így pillanatok alatt elkészülhetnek a munkával. Az alkalmazással már havonta legalább 250.000 felhasználó dolgozik, a Shapr3D eladásai pedig tavaly meghaladták az egymilliárd forintot. 

“Nehéz rám nagy benyomást tenni. Nem igazán érdekelnek a díjak, sem pedig a státuszszimbólumok. Az eredményekben és az értékekben hiszek. Előfordul viszont, hogy az elismerés olyan személytől származik, akinek a véleménye valóban számít. Ha profi úszó lennék, és a New York Times a világ legjobb úszónak nevezne, nem érdekelne, de Michael Phelps elismerése a világot jelentené számomra. A díj a cégnek, és nekem személyesen is nagyon sokat jelent. Mindig is azt mondtam, hogy nekünk van a legjobb termék- és fejlesztő csapatunk a CAD iparágban. Most kiderült, hogy az egész világon is a legjobbak között vagyunk”

– mondta Csanády István.

(Technokrata.hu)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!