"Pusztító ez a nap, megtámadták a szabadságunkat" - Obama az életpárti döntés elleni tüntetéshullámra buzdít
A volt amerikai elnök arra kérte követőit, hogy álljanak a frontvonalba
"Pusztító ez a nap, megtámadták a szabadságunkat" - Obama az életpárti döntés elleni tüntetéshullámra buzdít

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 06. 24.
Barack Obama közleményben reagált a Legfelsőbb Bíróság azon döntésére, amely felülbírálta a közel 50 éve meghozott Roe v. Wade per ítéletét, amely lényegében kötelezővé tette az országban az abortuszhoz való jog biztosítását és védelmét. Az ítélettel most az államok kezében a döntés, hogy korlátozzák-e az abortuszt. 

A Legfelsőbb Bíróság döntéséről itt írtunk bővebben, az ügyben megszólalt Donald Trump is, az ő nyilatkozatát itt olvashatja.

"Egy hónapja tudtuk, hogy eljön ez a nap, de ettől még nem kevésbé pusztító"

- fogalmazott Obama, aki szerint a Legfelsőbb Bíróság a döntésével nem csak egy 50 évvel ezelőtti ítéletet bírált felül, hanem "az ember legszemélyesebb döntését a politikusok és ideológusok kénye-kedve szerint szabályozza", amivel szerinte több millió amerikai alapvető szabadságjogát támadta meg. 

Obama szerint az Alkotmány védelmezi azt, hogy az ember eldönthesse, kivel fekszik le, kivel házasodik össze, alkalmaz-e fogamzásgátlást vagy sem, illetve akar-e gyermeket vállalni, vagy sem. 

(FoxNews)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!