"Ezt a döntést Isten hozta meg" - Trump az életpárti fordulatról
A volt elnök a Fox Newsnak nyilatkozott
"Ezt a döntést Isten hozta meg" - Trump az életpárti fordulatról

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 06. 24.
Donald Trump is megszólalt, miután a Legfelsőbb Bíróság csaknem 50 év elteltével felülbírálta az abortuszt védő Roe v. Wade határozatot, ezzel eltörölve annak alkotmányos védelmét. 

A Legfelsőbb Bíróság döntéséről itt írtunk bővebben, az amerikai abortuszháború hátteréről pedig itt olvashat.

A volt elnök úgy fogalmazott, hogy éppen ideje volt az Alkotmány alapján visszaadni a jogokat az államoknak, hogy maguk dönthessenek az abortusz szabályozásáról. Trump szerint ezt már régen meg kellett volna tenni. 

Trump üdvözölte tehát a Legfelsőbb Bíróság döntését és úgy vélekedett, hogy az mindenki számára hasznos lesz majd. Arra a kérdésre, hogy miként ítéli meg a Legfelsőbb Bíróság döntésében betöltött szerepét (tekintve, hogy 3 bírát is ő jelölt a testületbe) - így fogalmazott: 

"Isten hozta meg a döntést."

(Fox News)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!