Pucér felnőttekkel tanítja "pozitív testképre" a gyerekeket egy holland műsor
Számos politikus kiakadt a történeten, a pedofília népszerűsítését emlegetve
Pucér felnőttekkel tanítja "pozitív testképre" a gyerekeket egy holland műsor

Forrás: Youtube/NOS Jeugdjournaal

2021. 03. 10.
Egy új holland oktatási televíziós műsor óriási botrányt keltett, miután teljesen meztelen felnőtteket állított a studióban ülő gyermekek elé, akik különböző kérdéseikre válaszoltak. Számos holland politikus "nevetségesnek" ítélte a show-t, egyikük pedig egyenesen kijelentette: közel áll a pedofília népszerűsítéséhez.

A műsor, ami az "Egyszerűen meztelen" címet viseli, egyelőre nem került bemutatásra, de a közzétett előzetesben egyértelműen látszik, ahogy a felnőttek levetkőznek a gyerekek előtt, majd olyan kérdésekre felelnek, hogy mennyire érzik jól magukat a bőrükben.

A producerek szerint céljuk a "pozitív testkép" bátorítása. 

“A cél az, hogy a gyermekeket megtanítsuk arra, hogy minden egyes test különböző és nem minden test tökéletes."

NOS Jeugdjournaal
Forrás: Youtube/NOS Jeugdjournaal

Az üzenet "szokatlan" prezentálása azonban sokakból heves kritikát váltott ki. Tunahan Kuzu, a baloldali Denk párt képviselője arra bátorította támogatóit, hogy írjanak tiltakozóleveleket a csatornának a műsorral kapcsolatban, melyet "nevetségesnek" nevezett.

Thierry Baudet, a holland jobboldali, nacionalista Fórum a Demokráciáért (FvD) vezetője kijelentette, hogy a műsor közel jár a pedofília népszerűsítéséhez.

A műsorsugárzó szerint a gyermekek pontosan tisztában voltak azzal, mi is fog történni, és megoszthatták az azzal kapcsolatos érzelmeiket is a műsor során. 

“Számítottunk egy kis megrökönyödésre. Nem mindenki fogja úgy gondolni, hogy ez gyerekeknek való, és ez rendben is van. A szülők döntése, hogy mit nézhetnek a gyerekek és mit nem."

Az első részt március 21-én mutatják be. A műsor egy hasonló dán show-n alapul, amin szintén sokan kiakadtak, de televíziós díjat nyert 2019-ben.

(Independent/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!