Petícióban követelik a németek, hogy szivárványszínű stadion fogadja a magyar válogatottat az Eb-n
A magyar törvénymódosításra reagálnának így
Petícióban követelik a németek, hogy szivárványszínű stadion fogadja a magyar válogatottat az Eb-n

Forrás: Twitter/Allianz

2021. 06. 19.
Petíció indult Németországban azért, hogy német-magyar mérkőzést egy speciális szivárványszínű díszkivilágítással fogadja az Allianz Aréna. A petíciót eddig közel 30 ezren írták alá. 

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

Miután óriási nemzetközi visszhangja lett a Magyarországon elfogadott gyermekvédelmi törvénynek, Németországban petíciót indítottak azért, hogy a jövő hét közepén lejátszandó német-magyar Eb-meccset egy szivárványszínnel kivilágított stadionban játsszák. 

A petíciót hamar felkarolta a hazai LMBT-tábor is, akik így próbálnák még jobban felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire diszkriminatívnek tartják az új hazai szabályozást, ami a kiskorúaknak történő genderpropagandát is tiltja ezentúl. 

A felhívás szövege szerint a magyar törvény

"támadás az emberi jogok és az információszabadság ellen."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hetek (@hetek.hu)

 

A foci az foci

Indult ellenpetíció is Magyarországon a botrányos felhívás ellenében. A CitizenGO azért gyűjt aláírást, hogy ne legyen szivárványos a müncheni stadion. A szervezet szerint a kezdeményezők az Európai-bajnokságot a saját világnézetük és politikai üzenetük felhangosítására akarják felhasználni. 

"Felszólítjuk a müncheni Allianz Arénát, hogy ne engedjen az LMBTQ-lobbi követelésének, ne alázza meg a magyar csapatot és a magyar nemzetet"

- olvasható a felhívásban. 

A petíciót itt tudja aláírni. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!