Szivárványos stadiont szeretne a müncheni polgármester és városvezetés
Hivatalos levelet fog írni Dieter Reiter müncheni polgármester az ügyben az UEFA-nak
Szivárványos stadiont szeretne a müncheni polgármester és városvezetés

Nem illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 06. 21.
Miután petíció indult Németországban azért, hogy a magyarok elleni mérkőzés során LMBTQ-színekben "pompázzon" a müncheni Allianz Aréna, a város polgármesetere is nyílt levélben állt ki az ötlet mellett.

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, óriási nemzetközi visszhangja lett a Magyarországon elfogadott gyermekvédelmi törvénynek, és Németországban petíciót indítottak azért, hogy a jövő hét közepén lejátszandó német-magyar Eb-meccset egy szivárványszínnel kivilágított stadionban játsszák. 

A petíciót hamar felkarolta a hazai LMBT-tábor is, akik így próbálnák még jobban felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire diszkriminatívnak tartják az új hazai szabályozást, ami a kiskorúakat célzó genderpropagandát is tiltja ezentúl. 

Azóta a müncheni városi tanácsának mind a hat frakciója – a civilekkel egyetértve – arra kérte a város polgármesterét, hogy hadd „tündököljön” szivárványszínben az Allianz Aréna a csoportmeccs ideje alatt. 

München polgármestere, Dieter Reiter most közölte: levélben fogja kérni az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA), hogy a június 23-i Németország–Magyarország Európa-bajnoki meccs előtt a szivárvány színeivel világítsák ki a helyszínt, az Allianz Arénát. 

A bajor tartományi főváros vezetője szerint „fontos jelzésről van szó”, ami a tolerancia és az egyenlőség melletti kiállást illeti. 

(hetek/AP)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!