"Ördögi, ördögi, ördögi" - összefüggéstelen videóban magyarázza az ex-jobbikos képviselő, hogy miért védtelenebbek az oltottak, mint az oltatlanok
Varga-Damm Andrea videóját már közel 800 ezren látták
"Ördögi, ördögi, ördögi" - összefüggéstelen videóban magyarázza az ex-jobbikos képviselő, hogy miért védtelenebbek az oltottak, mint az oltatlanok

Forrás: Facebook/Varga-Damm Andrea

2021. 05. 05.
Egészen abszurd videót tett közzé közösségi oldalán Varga-Damm Andrea, a Jobbikból kilépett országgyűlési képviselő anyák napján arról, hogy milyen "ördögi terv" áldozata a magyar társadalom. A képviselő szerint ősszel rengeteg oltott betegedik majd meg. 

A Facebookra feltöltött videót már közel 800 ezren nézték meg, ebben a képviselő azzal vádolta meg a kormányt, hogy szándékosan engedi megfertőződni a már beoltott (!) embereket, hogy a negyedik hullám berobbanásával el lehessen halasztani a választást. Varga-Damm az ellenzéket is kritizálta, amiért nem szólalnak fel hatékonyabban a visszaélésekkel, diszkriminációval szemben. 

Bár rettenetesen nehéz követni az összefüggéstelen gondolatmenetet, az ex-jobbikos képviselő azt sérelmezi, hogy a kormány különbséget tesz az oltott és az oltatlan emberek között, valamint a beoltott embereket túl hamar engedte szabadjára. Varga-Damm úgy véli, hogy a be nem oltott emberek valójában egészségesek, miközben az első oltásukat megkapóknak az immunrendszere pont hogy le van gyengítve. Ezért gondolja a képviselő úgy, hogy

védtelenebbek a beoltottak a be nem oltott emberekhez képest, így a mostani nyitással nagyon sokan meg fognak fertőződni. 

Varga-Damm Andrea szerint ez mind egy ördögi terv része azért, hogy a drága kínai oltást el tudják adni az embereknek, és hogy komoly hullámmá tegyék a negyedik hullámot. 

A képviselő szerint mivel nincs 19 millió oltóanyag az országban, ami minden ember beoltásához kellene, ezért mindenkit engedni kellene, hogy szabadon mozogjon, vásároljon, mindössze csak azt a "hármas szabályt" kellene betartani, mint a maszk, a távolságtartás és a kézmosás. 

Varga-Damm Andrea tavaly lépett ki a Jobbikból. Most független képviselő az országgyűlésben. Sajtóhírek szerint pártot is alapítana.

Természetesen a tudományos, szakmai és a mindennapos tapasztalatok is cáfolják Varga-Damm Andrea szinte minden mondatát. Tanulmányok és kutatási eredmények sora bizonyítja, hogy már az első oltás után is komoly védettsége alakul ki az embereknek, és jelenleg az oltás az egyetlen hatékony módja a védekezésnek.

A különféle vírusmutánsok berobbanása komolyan veszélyeztet minden társadalmat, ezt bizonyítják a rendkívül magas magyarországi halálozási adatok is, miközben a mostani csökkenő tendencia pont, hogy a tömeges oltásoknak köszönhető. Azt is tudni lehet, hogy az oltottak sokkal csekélyebb mértékben adják tovább a vírust, ha esetleg megfertőződnének, a súlyos betegséget pedig szinte teljesen el lehet azokkal kerülni.

A hatályos magyarországi korlátozások egyébként továbbra is számos ponton szabályozzák az oltottak életét is, éppen az oltatlan honfitársaik védelme miatt. Teljes tévedés azt állítani tehát, hogy egy már beoltott ember védtelenebb lenne, mint a be nem oltott társa. Éppen ellenkezőleg.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!