"Önök ölték meg őket... maguknak nincs kegyelem!" - börtönnel fenyegette meg Gyurcsány a kormányt a parlamentben
Dömötör Csaba emlékeztetett a DK "oltásellenes" kampányára
"Önök ölték meg őket... maguknak nincs kegyelem!" - börtönnel fenyegette meg Gyurcsány a kormányt a parlamentben

Forrás: Facebook/DK

2021. 04. 08.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a szerdai parlamenti felszólalásában börtönviselt édesapja történetéből kiindulva fenyegette meg a kormányt. 

A DK elnöke a felszólalásában onnan indult ki, hogy Magyarország szolgáltatja a világ egyik legbotrányosabb halálozási adatait a koronavírus-járványt illetően. Majd kitért arra, hogy 

édesapja "nagyjából négyszer-ötször volt életében börtönben".

"Nem volt egy nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta" - mesélte Gyurcsány. A pártelnök visszakanyarodva a járvány áldozataihoz, úgy fogalmazott: a kormány és annak vezetője "felelős azoknak a százaknak a haláláért, akik az elmúlt hetekben elmentek". "Foglalkozási körben elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek hívják ezt" - tette hozzá. 

A Demokratikus Koalíció elnöke, folytatva a párhuzamot, emlékeztetett, hogy az édesapját párszor pár tízezer forintért pár hónapra lecsukták. "Volt bűne, nem kérdés. Az a kérdés, hogy önöknek van-e bűne?" - tette fel a kérdést Gyurcsány.

"Önök ölték meg őket"

- mondta beszédének egy pontján a pártelnök, utalva a járvány áldozataira. Gyurcsány így folytatta: 

"Szeretnék valamit önöknek mondani: magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká, egy év múlva... mert hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg... Maguknak nem lesz kegyelem!"

"Cseréljék le a logójukat gumilövedékre"

Az ellenzéki pártelnök felszólalására válaszul Dömötör Csaba parlamenti államtitkár megdöbbenését fejezte ki, hogy Gyurcsány Ferenc egy járvány közepén vad fenyegetőzésbe kezdett. A kormánypárti politikus emlékeztetett, a DK elnöke nem is olyan régen "azzal fenyegetett meg másképp gondolkodókat, hogy majd földönfutóvá teszi őket."

"Most nem tudom felidézni, hogy a DK logója hogy néz ki, de javaslom, hogy cseréljék le gumilövedékre, mert változatlanul ugyanazt a politikát folytatják"

- fogalmazott az államtitkár. 

Dömötör szerint a Demokratikus Koalíció a beváltott fenyegetések pártja volt és az is maradt. Hozzátette, a járvány elleni védekezésben igenis kulcsszerepe van az oltásoknak, amik ellen az ellenzéki párt "kampányt indított". "Emlékszünk arra, hogyan indítottak petíciót, amelynek a nyomait a napokban megpróbálták eltüntetni" - utalt arra, hogy a DK oldalán a kínai oltásokkal szemben indult aláírásgyűjtés, ám az mára elérhetetlenné vált. 

Az államtitkár arra is emlékeztetett, hogy az ellenzéki vezetők közül többen is parlamenti határozat-javaslatban igyekeztek a kínai oltásokkal szembeni szabályozást, felülvizsgálatot kikényszeríteni, miközben többen éppen a kínai oltást kapták meg. 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!