„Nincs olyan, hogy valakinek a gyereke. A nemzet minden gyermeke a miénk” - Biden sokkolta a szülőket
Rengetegen felháborodtak az amerikai elnök mondatain
„Nincs olyan, hogy valakinek a gyereke. A nemzet minden gyermeke a miénk” - Biden sokkolta a szülőket

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 04. 28.
Villámgyorsan körbejárta a közösségi oldakat Joe Biden amerikai elnök azon kijelentése, amelyben az amerikai gyermekekről beszélt. 

Az Év Tanára nevű rendezvény alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök egy oklahomai gimnáziumi tanár méltatása közben mondta el az ominózus mondatokat. Az elnök egyetértéssel ismételte meg Rebekah Peterson gondolatait, mely szerint, 

nincs olyan, hogy valaki másnak a gyermeke.

Biden így folytatta, "a nemzetünk minden gyermeke, a mi gyermekünk".

 

A közösségi oldalak felhasználói úgy értelmezték az elhangzottakat, mintha Biden azt állítaná ezzel, hogy a gyermekek a nemzet tulajdonát képeznék, és nem elsősorban a szülőkhöz tartoznának. Elemzők szerint egy radikálisan baloldali álláspont az, ami tulajdonolni szeretné a gyermekeket. Egy életpárti aktivista pedig azt a logikai következtetést vonta le, hogy ezek szerint minden egyes abortusszal az ő gyermekét ölik meg mások. 

Egy republikánus képviselő pedig arra hívta fel a követői figyelmét, hogy a Szovjetunióban volt utoljára olyan, hogy az állam akarta tulajdonolni a gyermekeket. Hangsúlyozta, hogy most minden korábbinál jobban ki kell állni a szülői jogok mellett. 

(FoxNews)

FRISS LAPSZÁMUNK TARTALMÁBÓL:

- A jövő elkezdődött: teljesen átformálja világunkat a mesterséges intelligencia korlátlan térnyerése

Ősi tévedés mérgez újra: miért nem hisz sok keresztény a bűn valóságában?

- "Gyerekkoromban nem kellettem senkinek" - interjú Zsiga Melinda kick-box bajnokkal

A Hetek friss lapszámát kérje az újságárusoknál, vagy rendelje meg az online hozzáférést!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!