Nem merték támogatni a hollywoodi stúdiók a Kendrick-testvérek életpárti filmjét
Nem merték támogatni a hollywoodi stúdiók a Kendrick-testvérek életpárti filmjét

Illusztráció - Kirk Cameron és Rebecca Rogers a filmben.(Youtube/Lifemark Movie)

2022. 08. 12.
Az igaz történeten alapuló film kiadását a hollywoodi stúdiók azért utasították vissza, mert az életpárti üzenete miatt féltek a következményektől.

Az Egyesült Államokban nagysikerű Óriásokkal szemben (Facing the Giants), A bátorság emberei (Courageous), és az Imával nyert csaták (War Room) című keresztény filmek írója arról számolt be, hogy a legutóbbi alkotását az abortuszellenessége miatt már a megjelenése előtt ellenállás fogadta.

Érdekes volt, hogy már a film forgatása alatt
több filmstúdióval egyeztettünk, melyek korábban kerestek minket, mert szerettük volna, hogy kiadják ezt a filmünket, de mindannyian elutasították. (…) Azzal indokolták, hogy ez
nagyon érzékeny téma és harctér is”

- mondta Alex Kendrick.

Az író-filmrendező szerint viszont egy igaz történettel nehéz vitatkozni, és azt tekintik feladatuknak, hogy szeretettel ugyan, de az igazságot közvetítsék az embereknek az abortusz témájában is.

“Elismerjük, hogy nehéz döntés, hogy valaki a babája örökbeadását választja, de ez a jobb döntés. Bemutatjuk az örökbefogadó szülők szemszögét, hogy mekkora áldás és öröm ez, de azt az utat is, amin keresztülmennek” - tette hozzá Kendrick.

A Lifemark című film egy olyan anya történetét mutatja be, aki ahelyett, hogy abortálta volna, inkább örökbe adta a fiát a születésekor, és 18 évvel később találkozást kezdeményez a fiúval.

Az igaz történetet feldolgozó filmet szeptemberben mutatják be az amerikai mozikban. A főszerepet Rebecca Rogers és a Szerelempróbából (Fireproof) és az Otthagyottak-filmekből (Left Behind) ismert Kirk Cameron játssza.

(Christian Headlines / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!