Mindössze 100 óra közmunkára ítélték az őröket, akik interneteztek és aludtak Epstein halála idején
Meghamisították a jelentést, hogy ne derüljön ki, nem ellenőrizték a kiskorúakat futtató milliárdos celláját
Mindössze 100 óra közmunkára ítélték az őröket, akik interneteztek és aludtak Epstein halála idején

Forrás: Wikipedia/State of Florida

2021. 05. 26.
Egyezséget ajánlott az ügyészség annak a két börtönőrnek, akik elmulasztották ellenőrizni annak idején a gyereklányokból álló szexhálózatot működtető Jeffrey Epstein celláját azon az éjjelen, amikor a milliárdos állítólag öngyilkos lett. Az őrök az interneten szörföztek és aludtak, miközben az Egyesült Államok legismertebb fegyence meghalt. 

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Tova Noel és Michael Thomas korábban már elismerétk, hogy több ízben is meghamisították a jelentést, hogy ne derüljön ki, valójában nem őrizték menetrendszerűen Jeffrey Epstein celláját azon az éjjelen, amikor öngyilkosságot követett el. Éppen ezért terjedt el az a feltételezés, mely szerint Epstein elképzelhető, hogy nem is öngyilkos lett, hanem megölték. 

Az ügyészek tájékoztatása szerint "az igazság érdekeit" azzal szolgálják, hogyha megegyezésre jutnak az őrökkel, és nem börtönbüntetést kérnek rájuk. A döntést számos republikánus politikus felháborítónak minősítette, szerintük Epstein áldozataival szemben igazságtalan a döntés, hogy nem folytatnak büntetőeljárást az ügyükben. 

Epstein 2019 augusztus 10-én halt meg a cellájában, a hírek szerint öngyilkosságot követett el, miközben bírósági tárgyalásra várt. A halála körül számos kérdőjel a mai napig megválaszolatlan, ugyanis a gyereklányokból álló szexhálózatában több magas rangú gazdasági és politikai szereplő is érintett lehetett, ám a pedofil milliárdos halálával egyre kevesebb az esély arra, hogy kiderüljön a teljes igazság a bűnelkövetők személyéről és tetteiről. 

Az éjszakán a fentebb említett két őrnek kellett volna több ízben is ellenőriznie a cellát, ám ezt valamiért nem tették meg, helyette aludtak és interneteztek. 

Az ügyészséggel kötött egyezség értelmében, a börtönőrök együttműködnek az igazságügyi minisztériummal a további vizsgálatok során, de nem kell egy napot sem rács mögött tölteniük. Büntetésük e helyett 100 órányi közmunka.

(Guardian)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!