Minden hatodik amerikai fiatal állítja, hogy „nem heteroszexuális” 
A Gallup-felmérés szerint egyre többen azonosulnak az LMBTQ-életmóddal
Minden hatodik amerikai fiatal állítja, hogy „nem heteroszexuális” 

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 26.
A 2017-es felméréshez képest tovább nőtt a 23 év alatti fiatalok között a homoszexuális, biszexuális, leszbikus és más eltérő nemi identitásúak aránya – állítja a Gallup 15 000 fős mintán készült közvéleménykutatása.

A kutatás szerint a válaszadók csupán 86,7 százaléka (hatból öten) mondta azt, hogy heteroszexuális, minden hatodik fiatal nem azonosította magát így. 

Az eltérő szexuális orientáció kétszer nagyobb arányban fordul elő a demokrata-párti fiatalok, mint a republikánus fiatalok között. Szintén jelentős, másfélszeres az LGBTQ-identitásúak között a nők aránya.

A Gallup értékelés ugyanakkor megjegyzi, hogy az új adatok nem biztos, hogy minden esetben tényleges szexuális orientációt tükröznek, „mert lehet, hogy csupán a fiatalok szívesebben azonosítják magukat LGBTQ-személyeknek, mint az idősebbek”.

(RT / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!