Mi alapján válasszunk páraelszívót modern konyhánkba? (x)
Mi alapján válasszunk páraelszívót modern konyhánkba? (x)

www.miele.hu

2023. 09. 18.
Manapság teljesen természetes dolog, hogy a konyhában a páraelszívónak is helyet kell biztosítani, hiába van ablak is a helyiségben. A páraelszívó segítségével gyorsan megszüntethetők a főzés során keletkezett nehéz szagok, a levegő nem párásodik, komfortosabb körülmények között süthetünk-főzhetünk.

Ez egy PR cikk

A páraelszívó fajtái

Aki mostanában alakította ki vagy alakította át a konyháját, bizonyára tapasztalta, hogy a páraelszívó-kínálat is igen bőséges, többféle típusuk is létezik. A Miele páraelszívó kínálatában például az alábbiakat találjuk:

  • fali és sziget páraelszívók

  • mennyezeti páraelszívók

  • beépíthető páraelszívók

  • DownDraft páraelszívó rendszerek

Nemcsak a hagyományos, a főzőlap fölé illeszthető típussal találkozunk tehát, hanem vannak újabb kivitelű készülékek is. A márka egyébként is híres az innovatív megoldásairól és a tökéletes dizájnról, arról nem is beszélve, hogy minden készülékük olyan funkciókat tartalmaz, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet.

A páraelszívók tekintetében is érdemes megvizsgálni a vásárlás előtt, hogy milyen jellemzői vannak a készülékeknek, és ez alapján kiválasztani a számunkra megfelelő darabot. Nézzük, mit érdemes figyelembe venni!

A főzőlap szélessége és fűtési módja

Nagyon sokat számít az, mekkora területű a főzőlap, amelyet használunk, hiszen a páraelszívó ennél nem lehet kisebb. Mikor levest főzünk, húst sütünk, a kiáramló gőz a főzőlap fölé szerelt páraelszívón át távozik. Éppen ezért jól meg kell választanunk a méretet!

Ugyanígy az is számít, hogy milyen a fűtési mód: elektromos, indukciós főzőlapot használunk, netán gáztűzhelyünk van? A fent említett gyártó más-más termékfajtát javasol az egyes típusokhoz. Érdemes figyelembe venni az ajánlásukat!

Kényelmi funkciók

A modern páraelszívók nagyon sokféle kényelmi funkcióval rendelkeznek. Íme, néhány ezek közül:

  • Késleltetett kikapcsolás-vezérlés: A főzést követően még 5-15 percig működik a ventilátor, így gondoskodva a megmaradt pára és a kellemetlen szagok hatékony elszívásáról, majd automatikusan kikapcsol.

  • Con@ctivity: A legmodernebb készülékek rendelkeznek ezzel az opcióval – ez esetben a páraelszívó kommunikál a főzőlappal. Wifi-kapcsolaton keresztül beállítható, hogy a páraelszívó érzékelje, mikor változnak a főzőlapon az értékek, és azonnal megkezdje a működést, ha ilyet tapasztal.

  • Szűrőindikátor: Eltömődött a zsír- vagy az aktívszén-szűrő a páraelszívóban? A készülék rögtön jelez: ha pirosan világít a LED-es kijelző, ideje tisztítani vagy cserélni a szűrőket.

A dizájn sem mindegy!

Különleges kialakítású Miele páraelszívók is kaphatók: nagyon népszerűek a peremelszívó panellel rendelkező készülékek, ahol a fém zsírszűrők egy tetszetősebb burkolat mögé vannak rejtve. Ezek a modellek a külső élen szívják el a párát. Egy modern konyha tökéletes kellékei.

A páraelszívók közül szín alapján is választhatunk az oldalon: nemesacél mellett fekete és fehér kivitelt is rendelhetünk, miután eldöntöttük, melyik típus lesz a konyhánkba a megfelelő.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!