Menczer Tamás meg fogja kérdezni az egyetemet, mi volt a mozgatórúgója Ahmadinezsád meghívásának
A Fidesz kommunikációs igazgatóját kérdeztük a volt iráni elnök budapesti botrányáról
Menczer Tamás meg fogja kérdezni az egyetemet, mi volt a mozgatórúgója Ahmadinezsád meghívásának

Forrás: Hetek

2024. 05. 08.
Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heteknek adott interjújában ígéretet tett arra, hogy rá fog kérdezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnél arra, hogy mi volt a mozgatórúgója annak, hogy meghívták a holokauszttagadásáról és antiszemitizmusáról ismert Mahmud Ahmadinezsádot Budapestre előadást tartani. 

Hatalmas felháborodást keltett Magyarországon, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására Budapestre látogatott Mahmud Ahmadinezsád volt iráni elnök, aki korábban szélsőségesen antiszemita, Izrael-gyűlölő és holokauszttagadó nézeteiről volt hírhedt. Az egyetemi előadása kapcsán tiltakozását fejezte ki Izrael állam nagykövetsége, több zsidó szervezet és egyház, valamint a Hit Gyülekezete is

A Hetek megkérdezte Menczer Tamást, a Fidesz kommunikációs igazgatóját Ahmadinezsád látogatásával kapcsolatban, aki úgy fogalmazott, hogy a sajtóból értesült a látogatásról, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem programjairól általánosságban véve nincsen tudomása. 

"Azt tudom önnek mondani, minekutána erről a meghívásról nem volt tudomásom, hogy a kormány és a kormánypártok nemcsak hogy korrektek, hanem támogatóak is Izraellel kapcsolatban. A Közszolgálati Egyetemet - miután a téma engem is érdekel - meg fogom kérdezni, hogy mi volt a mozgatórugója ennek a meghívásnak."

- fogalmazott Menczer. Annyit általánosságban leszögezett, hogy a kormánypártok álláspontja Izraellel kapcsolatban, hogy ők Izrael mellett állnak, nem csak a terrorizmus elleni harcban, hanem minden nemzetközi fórumon a fair és korrekt megközelítést szorgalmazzákk minden kérdésben Izrael vonatkozásában. 

A Külügyminisztérium válasza

Az Index kérdésére a Külgazdasági és Külügyminiszérium a következő választ adta: 

"A kormány nem fogadta a volt iráni elnököt. Programja egyetemi program. Magyarországon az egyetemeken oktatási és szólásszabadság van. A kormány nem szól bele az egyetemek programjaiba."

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!