Zsidó egyházak és szervezetek sora tiltakozik Ahmadinezsád botrányos beszéde miatt
Zsidó egyházak és szervezetek sora tiltakozik Ahmadinezsád botrányos beszéde miatt

forrás: Youtube/WION

2024. 05. 08.
Az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközséggel és a Tett és Védelem Alapítvánnyal közös nyilatkozatban fejezte ki felháborodását Mahmúd Ahmadinezsád, az Iráni Iszlám Köztársaság korábbi elnökének felszólalása ellen a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen – írja a zsidó.com.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Ahogy arról beszámoltunk, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására előadást tartott Mahmúd Ahmadinezsád, az Iráni Iszlám Köztársaság nyíltan antiszemita, holokauszttagadó, Izrael elpusztítása mellett agitáló korábbi elnöke.

Ahmadinezsád a kereszténységet és a judaizmust az egyetlen helyes úttól, az iszlámtól való „elhajlásnak” tartja. 2005-ben, egy Khomeini ajatollaht dicsérő beszédében bejelentette, hogy „Izraelt le kell törölni a térképről”, a holokausztot pedig többször is „mítosznak” nevezte, amit csak azért fabrikáltak, hogy a zsidók létrehozhassanak egy saját államot.

„Tiltakozunk az ellen, hogy Mahmúd Ahmadinezsád, az Iráni Iszlám Köztársaság korábbi elnöke felszólaljon a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen” – szól a két zsidó egyház és a magyarországi és európai antiszemitizmus elleni küzdelem vezető szervezetének közös közleménye, mely felhívja a figyelmet arra, hogy

„Ahmadinezsád nyíltan antiszemita, holokauszttagadó, tagadja a zsidó állam létjogosultságát, és korábban számos alkalommal szólította fel híveit Izrael elpusztítására”.

Az EMIH, a MAOIH és a TEV „arra kéri a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetését, hogy fontolja meg, hogy kíván-e lehetőséget adni Ahmadinezsádnak, hogy veszélyes, mérgező eszméit az intézmény falai között terjessze”.

Ahmadinezsád az NKE-n való felszólalása ellen tiltakozott Izrael Állam magyarországi nagykövetsége és a Mazsihisz is.

(zsido.com, Hetek)

Hetek előfizetés

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!