hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Putyin filozófusa: a történelem végállomása következik

A Vlagyimir Putyinnal készített interjú után újabb „szamizdat” riporttal jelentkezett Tucker Carlson, aki Alekszandr Dugin orosz filozófust kérdezte a jövővel kapcsolatos nézeteiről.

Botrányos dologokat vall a Magyarországra látogató szélsőséges iráni exelnök

Nem sajtónyilvános, zárt körű előadásokat tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Mahmúd Ahmadinezsád. A holokaszttagadásáról hírhedt volt iráni elnök két nappal a magyar soá 80. évfordulójára emlékező Élet Menete után látogatott el Budapestre, óriási botrányt keltve a hazai zsidóság körében.

Belföld

Elérheti-e a célját a kormány a “legszigorúbb” gyermekvédelmi törvénnyel?

„Új eszközöket adunk a szülők kezébe és büntetőjogi szigorításokat a pedofil elkövetők feje fölé” – mondta Kocsis Máté fidesz-frakcióvezető a gyermekvédelmi törvény módosításáról, ami az egyik legszigorúbbnak számít Európában. A kérdés az, hogy a büntetőjog szigorítása mennyire védi meg a gyerekeket a pedofiloktól.

"Amikor Istent keressük, nem maradunk válasz nélkül"

Dávid király azt mondja: „Kicsoda hasonló az Úrhoz, a mi Istenünkhöz? Aki felemeli az alacsonyt a porból...” A Hit Gyülekezete történetéből és egyházunk tagjainak személyes élettörténeteiből, bizonyságaiból erről első kézből is megbizonyosodhattunk.

Hit és értékek

Az evangélista, aki másfélmillió emberért imádkozott személyesen

Oral Roberts a 20. századi pünkösdi-karizmatikus megújulás egyik legnagyobb hatású vezetője volt. A gyógyító és televíziós szolgálat 2009-ben elhunyt pionírjának életműve ma is releváns, a Patmos Records kiadó gondozásában pedig önéletrajza most először magyarul is olvasható.

A legősibb keresztény etnikum története

Az asszírok nemzetiségi-vallási közössé­géről keveset hallani. Pedig egyes feltételezések szerint a már első században meginduló ébredés következtében az egyik legkorábbi népcsoport lehet, amely áttért a keresztény hitre. Különlegességük, hogy egyetlen más vallás és nép beolvasztási kísérletének sem engedtek. Jelenleg ötmillió asszír keresztény él a világ számos országában, és sokan közülük súlyos üldöztetéseknek vannak kitéve.

HÁTTÉR

Kőkemény vád: “Az antiszemitizmus a Biden-kormányzat szíve”

Kialakult egy zavar a szólás­szabadság értelmezése körül. Ennek egyik mutatója, hogy az amerikai társadalomban, ahol korábban ez az egyik  központi elvnek számított, a politikusok az antiszemitizmus növekedését ürügyként használják fel a beszéd korlátozására és saját hatalmuk kiterjesztésére.

Így tört be Kína a sci-fi világába

A háromtest-trilógia és a belőle készült sorozatok világhírűvé tették Liu Ce-hszin nevét. A kínai mérnök-író ezzel végérvényesen felrakta hazáját az eredetileg európai, de leginkább amerikai „monopóliumnak” számító science fiction térképre.

Miért nehezebb ma társat találni, mint valaha?

A világszerte több mint 75 millió regisztrált felhasználóval rendelkező Tinder társkereső kutatója, Paul C. Brunson szerint ma bonyolultabb társat találni, mint valaha. Legtöbbször nem a divat, hanem a kényszer szüli a szingliséget, mely ellen egyre több ország vezetője és társkereső applikáció igyekszik tenni, több-kevesebb sikerrel.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!